Endokrin veya endokrinoloji nedir ?

Endokrin veya endokrinoloji nedir ?

Endokrinoloji vucudumuzdaki hormon salgilayan ic salgi bezlerinin hastaliklariyla ugrasan bir bilim dalidir. Hormon sistemi yani Endokrin  Sistem hipotalamus, hipofiz, tiroid, paratiroid,  böbreküstü bezi (adrenal bez,)  overler (yumurtalik) ve testislerin salgiladigi hormonlar ve onlarin hastaliklariyla ilgilenir. Endokrinoloji ayrica Metabolizma hastaligi olarak bilinen Obezite (sismanlik), Diyabet (Seker Hastaligi), Osteoporoz (Kemik  erimesi), Kan yaglari (kolesterol, trigliserid) ve Urik asit yuksekligi tani ve tedavisi yapar.

 

Guatr veya tiroid hastaligi, boy kisaligi, tüylenme, kemik erimesi,nodul, tiroid kanserleri, obezite, zayiflama, diyet , gizli şeker, metabolizma, aşırı terleme, kemik erimesi, paratiroid,  hipoglisemi, şeker düşüklüğü, Şeker Hastalığı (diyabet), prolaktin, polikistik over  ve diğer hormon hastalıkları  tanı ve tedavisi  için  Endokrin Uzmanına başvurunuz

 

GUATR –TİROİD   HASTALIĞI VARSA ÖNCE ENDOKRİN UZMANINA BAŞVURUNUZ.

 

Endokrin uzmanları  hormon hastalıkları uzmanlarıdır.  Tiroid hastalıkları yani guatr, nodül, Hashimoto hastalığı, tiroid iltihabı (tiroidit), tiroid kanseri, zehirli guatr, Graves hastalığı, hipotiroidi gibi hastalıkların tanı ve tedavisini Endokrin Uzmanı yapar. 

 

Bu makale 16 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Erhan Özel

Uzm. Dr. Erhan ÖZEL, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamlayarak 1990 yılında Dahiliye - İç Hastalıkları uzmanı olmuştur. 

1990 - 2005 Yılları arasında Özel Doğan Hastanesi'nde, İç Hastalıkları Uzmanı ve yöneticisi olarak hasta kabulü yapan Uzm. Dr. Erhan ÖZEL, mesleki çalışmalarına İstanbul Bakırköy'de bulunan Özel İdem Polikliniği'nde devam etmektedir.

Etiketler
Şeker hastalığı
Uzm. Dr. Erhan Özel
Uzm. Dr. Erhan Özel
İstanbul - Dahiliye - İç Hastalıkları
Facebook Twitter Instagram Youtube