En iyi ben tedavisi

En iyi ben tedavisi

En iyi ben tedavi yöntemi hangisidir?

İnsan bedenindeki benler rengine, yapısına, kabarık olup olmamasına, bulunduğu yere göre çok çeşidi olan bir tür cilt sorunudur. Doğal olarak ben tedavisi de çok çeşitlidir, çünkü tedavi yöntemi benin yapısına ve hastanın beklentilerine göre seçilir. Yani en iyi ben tedavisi çeşidine göre değişir, önemli olan gidilen klinikğin hangi teknolojilere sahip olduğu ve doktorun bu konudaki birikimidir.

Tarihsel sırasına göre en iyi ben tedavi yöntemleri şu şekilde sıralanabilir;

-Ameliyatla ben aldırma

-Krioterapi (dondurarak tedavi)

-Lazer tedavisi

-Buharlaştırma yöntemi

-Radyo frekansla silme

Tüm bunlar kullanılmıştır ancak çok fazla iz bırakması sebebiyle ameliyat yöntemi büyük oranda terk edilmiş ve sadece devlet hastanelerinde yapılır hale gelmiştir. Dondurarak tedavi ise işlem net kontrol edilemediğinden çok uzun sürmesi yada derin çukura sebep olması sebebiyle kullanımı azalmıştır. Cildiye polikliniklerinde tek tük kullanıcısı kalmıştır.

En iyi ben tedavi yöntemleri kabaca şu şekilde sıralanabilir

Koyu renkli ciltten kabarık olmayan benlerde lazer veya radyo frekans, renkli yada cilt renginde ciltten kabarık benler için buharlaştırma yöntemi yada radyo frekans en iyi seçeneklerdir.

Burada tedavinin iyiliğini belirleyen şeyler şunlardır

İz çok az olur yada hiç iz kalmaz

Uygulaması kolaydır

Seans sayısı en az radyo frekans yöntemindedir

Acı hiç uyuşturmaya ihtiyaç duyulmayacak düzeyde olur

Yukarda yazıldığı gibi ben çeşidi ve tedavi seçenekleri fazla olduğu için tedavi için gidilen kliniğin sahip olduğu teknoloji ve tecrübeden emin olunmalıdır.Sadece ameliyat yapan doktora gidilirse doktor ameliyatın daha iyi olduğuna ikna etmeye çalışır, sadece lazer olan bir güzellik merkezine gidilirse uygulayıcı hastayı lazere razı etmeye çalışır. Tüm teknolojilere sahip kliniğe gidilirse doktor her ben için en ideal tedavi yöntemini önerir ve uygular, bu şekilde en ideal tedavi seçeneğiyle aldırmış olursunuz.

Op.Dr.Atilla KAYA

Bu makale 11 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Atilla Kaya

Op. Dr. Atilla Kaya, 1961 yılında Malatya’da doğmuştur. İlk, orta ve liseyi Malatya'da bitirerek lisans öncesi eğitimini tamamlamıştı. 1980 yılında üniversitesi sınavını kazanarak Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesini başlamıştır ve lisans eğitimini 1986 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanını almıştır. İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı’nda ihtisasını tamamlamıştır. Yandal eğitimini Genel Cerrahin’in alt branşı olan Proktoloji (Hemoroid ve Kıl Dönmesi) alanında yapmıştır. Mardin Nusaybin Akarsu Nahiyesi Sağlık Ocağı, Ankara Gölbaşı Belediye Tabipliği, İstanbul Samatya Hastanesi, Ankara Elmadağ Devlet Hastanesi ve Osmaniye Devlet Hastanesi’nde görev yapmıştır. Op. Dr. Atilla Kaya, birçok hastane ve klinikte çalışmıştır. 2006 yılından itibaren ortağı olduğu Medicalart Cerrahi Kliniği'nde çalışmalarını ...

Etiketler
En iyi ben tedavi merkezi
Op. Dr. Atilla Kaya
Op. Dr. Atilla Kaya
İstanbul - Genel Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube