Embriyo freezing

Embriyo freezing

 

embriyo freezing
Günümüzde vitrifikasyon yöntemi slow freezing yönetmine göre tercih edilmektedir.Bu yöntemde kullanılan kriyo koruyucu konsantrasyonu oldukça yüksektir.Uygulanan çok yüksek soğutma hızları sonucunda hücre içindeki ve çevresindeki su molekülleri sıvı fazdan direk camsı faza geçerek buz kristali oluşumunun önüne geçilmektedir.

Vitrifikasyon yöntemi kısa sürede yapılabilmekte olup gebelik oranları eskiye oranla oldukça yüksek seyretmektedir.

Embriyonun 2 veya 3 günlük aşamasında vitrifikasyon uygulamasında çözme sonrası canlılık oranı yaklaşık %80 civarındadır.Bu embriyoların gebelik oranları da yavaş dondurma yöntemine göre daha yüksektir.

Vitrifikasyon yöntemi blast aşamasındaki embriyoda da başarılı bir şekilde uygulanmaktadır.

Günümüzde tek embriyo transferine yönelim olduğu için embriyo dondurma yöntemleri gittikçe artan bir öneme sahip hale gelmektedir.

Bu makale 6 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Suat Hazer

Op. Dr. Suat HAZER, lisans öncesi öğrenimlerini İstanbul ve Ankara'da bitirdikten sonra 1985 yılında Gülhane Askeri Tıp Fakültesi’nde başladığı tıp eğitimini 1991 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. 1992-1994 yılları arasında Balıkesir 9. Ana Jet Üs Komutanlığında uçuş tabibi olarak görev yapmıştır. İhtisasını ise 1994-1998 yılları arasında yine Gülhane Askeri Tıp Fakültesi’nde yapmış ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olmuştur.  Uzmanlık eğitimi sonrasında GATA Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği’nden Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite yan dal uzmanlığını da almış olan Op. Dr. Suat HAZER, askerlik vazifesini 1999-2009 yılları arasında Bursa Asker Hastanesi'nde, mecburi hizmet yükümlülüğünü ise 2009-2010 yılları arasında ise Etimesgut Asker Hastanesi'nde yerine getirmiştir. Op. Dr. Suat HAZER, mesleki çalışmaların ...

Etiketler
Embriyo dondurma nedir
Op. Dr. Suat Hazer
Op. Dr. Suat Hazer
Bursa - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube