Lazerle vajinal gençleştirme

Lazerle vajinal gençleştirme

Hamilelikler, normal doğumlar, menopoz dönemi, ilerleyen yaş, aşırı kilo gibi çeşitli nedenlerle kadınlarda vajinal bölgede istenmeyen değişimler meydana gelebilir. Vajinal kaslardaki gevşemelere bağlı olarak genital bölgenin fonksiyonları eskisi gibi çalışmamaya başlar.

Kadınlarda zamanla ortaya çıkan vajinada genişleme ve elastikiyet kaybı, kuruluk, renk değişimleri, sık tekrarlayan vajinal enfeksiyonlar, ilişki sırasında ağrı, haz alamama gibi birçok problem lazerle vajinal gençleştirme işlemi sayesinde çözüme kavuşturulmaktadır. 

Lazerle Vajinal Gençleştirme nedir, nasıl uygulanır?

Vajinal gençleştirme diğer adıyla vajinal rejüvenasyon son yıllarda giderek bilinirliği artan bir kavram haline geldi. Vajinal gençleştirme, vajinal bölgede yenileme sağlanarak vajinaya eski sağlıklı yapısını geri kazandırma işlemidir. Lazer teknolojisi kullanılarak cerrahi bir müdahaleye gerek olmaksızın gerçekleştirilen bu işlem sayesinde kadınlar birçok problemden sadece 3 seansta kurtulabilmektedir.

Lazerle vajinal rejüvenasyon yani gençleştirme işlemi anestezi gerektirmeden gerçekleştirilen ameliyatsız bir yöntemdir. Yaklaşık 15 dakika süren bu uygulamada yeni nesil lazer cihazları kullanılır. Lazer atışı yapılan bölgede kolajen üretimi tetiklenir, kanlanma artırılarak hücre yenilenmesi desteklenir. Sonuç olarak, vajinal bölgede mukozal yapı yenilenir, kolajen üretiminin artmasıyla sıkılaşma meydana gelir, vajinal ıslanma sağlanır, kanlanma artışı ile vajinal duyarlılık da artar.

Lazerle Vajinal Gençleştirme herkese uygulanabilmektedir. İşlem sonrasında dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ise 1 hafta süreyle cinsel ilişkiden kaçınılmasıdır.

Lazerle vajinal gençleştirmenin avantajları nelerdir?

Lazerle vajinal gençleştirme (lazerle vajinal rejüvenasyon) birçok farklı problemin tek işlemde giderilmesini sağlayan adeta devrim niteliğinde bir tedavi yöntemidir.

İşlem sırasında ağrı veya acı hissedilmemesi, non-invazif bir yöntem oluşu, hızlı ve pratik şekilde gerçekleştirilmesi ve hasta konforunun üst seviyede olması bakımından giderek daha çok kadının tercih ettiği bir uygulama haline gelmiştir. 

Bu yöntemle hangi problemler giderilir?

Lazerle vajinal gençleştirme sayesinde;

Vajinada sıkılaşma sağlanarak gevşeklik sorunu ortadan kalkar.

Vulvada renk koyulaşması giderilir.

Menopoz döneminde birçok kadının yaşadığı vajinal kuruluk, atrofik vajinit, orgazm olamama gibi sorunlar çözüme kavuşur.

Cinsel ilişkide ağrı sorunu giderilir.

Sık tekrarlayan vajinal enfeksiyonların önüne geçilir.

Vajinal kaslarda gevşemeye bağlı olarak ortaya çıkan idrar kaçırma sorunu çözüme kavuşur.

Genital problemler genellikle kadınlarda özgüven kaybı ve mutsuzluk yaratmaktadır. Lazerle gençleştirme işlemi sayesinde bu problemlerin çözülmesi, psikolojik sıkıntıların da ortadan kalkmasına yardımcı olur.

PRP ile kombine tedavi

PRP yöntemi, lazerle vajinal gençleştirme işleminden çok daha etkili sonuç almak için bizim de kliniğimizde uyguladığımız ve hastalarımıza önerdiğimiz bir kombine destek tedavisidir.

PRP (Platelet rich plasma) kısaca; hastanın kendi kanının özel bir işlemden geçirilerek yenileyici ve iyileştirici etkiye sahip platelet hücrelerinin ayrıştırılması ve bu hücreleri içeren plazmanın daha sonra yeniden hastanın problemli bölgesine enjekte edilmesi işlemidir.

PRP, uygulandığı bölgede büyüme ve iyileşmeyi tetikler. Bu sayede lazerin yenileyici etkisi artırılmış olur. Lazer+PRP ile vajinal gençleştirme uygulamasının etkisi hastadan hastaya değişmekle birlikte 2-3 yıla kadar sürebilmektedir.

Ayrıca hastanın ihtiyaçlarına göre lazerle gençleştirme tedavisine ek olarak mezoterapi, hyalüronik asit dolgusu gibi farklı uygulamalar da gerçekleştirilebilmektedir.

Bu makale 4 Ağustos 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Sultan Buğday

Op.Dr Sultan Buğday lisans öncesi öğrenimlerinin ardından, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamlayarak Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olmuştur.

Op.Dr Sultan Buğday mesleki çalışmalarına, İzmir'de bulunan Özel Muayenehanesi'nde devam etmektedir.

Etiketler
Prp yöntemi
Op. Dr. Sultan Buğday
Op. Dr. Sultan Buğday
İzmir - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube