Ellerde varis olur mu?

Ellerde varis olur mu?

Cilt Kalınlığının Azalması Damarları Belirgin Hale Getirir

Ellerdeki damarların genişlemesi ve varis gibi algılanmasındaki asıl neden yaşlanmaya bağlı olarak cilt kalınlığının azalması ve yine aynı şekilde cilt altında bulunan yağ dokusunun bir müddet sonra tamamen yok olması ve normalde oldukça ince olan damarları daha kolay görülür hale gelmesidir.

Herhangi Bir Şikayete Neden Olmaz

Bacaklarda görülen varis hastalığı gibi yapısal bir bozukluk olmadığı için günlük hayatta herhangi bir şikayete neden olmaz. Yani ellerinizde ortaya çıkan damar genişlemesi varis hastalarında olduğu gibi ağrı, şişlik, kaşıntı, kramp gibi sorunlara neden olmazlar.

Estetik Yönden Kötü Görünür

Özellikle genç ve orta yaş bayanların canını sıkmaktadır. Çünkü estetik yönden kötü görünmesi ve daha yaşlı görünüme neden olması nedeniyle tedavi edilmesi önerilmektedir. Estetik yönden herhangi bir sorun yaşamıyorsanız ki erkeklerde genelde ciddi sorun teşkil etmez, bu şekilde yaşarım sorun değil diyorsanız tedavi etmeye gerek yoktur. Fakat estetik yönden kötü görünümü sizin sıkılmanıza neden oluyorsa mutlaka tedavi olmalısınız.

El Varislerinin Tedavisi Ameliyatsız Yapılır

Güzelliğine önem veren, bakımlı ve genç görünmeyi isteyen hanımlar ellerindeki damar genişlemesinden sadece 10 dakika gibi kısa bir sürede yapılan tedavi ile kurtulabilir.

Köpük (Skleroterapi) Yöntemi Uygulanmaktadır: Tedavisi ameliyatsız yöntemlerle yapıldığı için kişinin 10 dakika ayırması yeterli olacaktır. Bazen tek seans yeterli olmayıp 2. seans gerekebilir. Ameliyatsız varis tedavilerinde uygulanan Lazer ve Radyo Frekans (RF) ellerdeki damar genişlemesinde etkisi olmayıp, geriye sadece skleroterapi tedavisi kalmaktadır. Damar içinden çok ince bir enjektör ile yapılan uygulama sonrası herhangi bir iz kalmamaktadır.

Tedavi Sonrası Tekrarlama Olmaz

Bir kez tedavi edilen ellerdeki damar genişlemesi sonsuza kadar onarılmış olup, bir daha tekrarlama gibi bir sorunla karşı karşıya kalmazsınız. Yani sürekli sıkıntı ile yaşamak yerine tedavi olarak içinizi rahatlatabilirsiniz.

Bu makale 13 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Onur Gürer

Prof. Dr. Onur GÜRER, 1966 yılında İstanbul'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1992 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, İstanbul Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Hastalıkları Hastanesi'nde yaparak Kalp Damar Cerrahisi uzmanı olmuştur. İstanbul Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Hastalıkları Hastanesi'nde 15 yıl boyunca görev almış olan Doç. Dr. Onur GÜRER, bu hastaneden sonra çeşitli özel kurumlarda 7 yıl boyunca çalışmalarını sürdürmüş şu an ise mesleki çalışmalarına İstanbul Şişli'de bulunan özel muayenehanesi'nde devam etmektedir. Kalp ve Damar Cerrahisi alanında çok sayıda başarılı operasyon gerçekleştirmiş ve Türk Tabipler Birliği, Türk Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği, Türk Kardiyoloji Derneği, Min ...

Etiketler
El gençleştirme
Prof. Dr. Onur Gürer
Prof. Dr. Onur Gürer
İstanbul - Kalp Damar Cerrahisi
Facebook Twitter Instagram Youtube