El-parmak robotik sistemi nedir?

El-parmak robotik sistemi nedir?

EL PARMAK ROBOTU: baş parmak dahil, her parmağın bağımsız olarak tek tek veya bir arada çalışmasını sağlayan tek mekatronik parmak robotudur. Üst ekstremiyenin distal kısımlarındaki motor işlevi bozukluklarında kullanılmaktadır. Cihaz patenli mekanizması ile hasta elim hareket etme ve doğal kavrama hareketini taklit eder. Tedavi esnasında hasta cihazın önünde rahat konumda oturur. Hastanın kolu desteklenir ve parmaklar cihaza takılır. 

Hastanın gereksinimlerine bağlı olarak pasif be aktif hareketler yaptırılabilir. Bu sistemin en önemli özelliği , el cerrahisi geçiren hastaların ameliyat sonrası rehabilitasyonuna olanak tanımasıdır. El cerrahisinden sonra yeterli rehabilitasyon yapılmamış hastalarda ameliyatların başarı oranı düştüğünden, robotik sistemle el rehabilitasyonu çok önemlidir. Diğer robotik sistemlerde olduğu gibi beyin ve omurilik hasarlarından sonra veya ellerdeki sinir kesilerine bağlı felçlerin tedavisinde başarıyla kullanılmaktadır.

Bu makale 28 Ağustos 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Nurten Küçükçakır

Uzm.Dr. Nurten Küçükçakır, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak 2006 yılında tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, yine aynı fakültede yapmış ve 2012 yılında Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon uzmanı olmuştur. Dr Yaşar Eryılmaz Ağrı Doğubeyazıt Devlet hastanesi’nde mecburi hizmetini tamamladıktan sonra bir süre Balıkesir Devlet Hastanesinde görev almıştır. 2014 yılından bu yana Bursa Romatem Fizik Tedavi Hastanesinde çalışmaktadır. Yaklaşık 3 yıldır hem aktif poliklinik hizmeti sunmaya devam etmekte hem de Bursa Romatem Hastanesi Başhekimi olarak görev yapmaktadır.  Beyin felci ve omurilik felci hastalarında yüksek teknoloji robotik rehabilitasyon, hidroterapi, ergoterapi ve egzersiz programlarıyla çocuk ve erişkin hastaların tedavisinde deneyim ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
Etiketler
el parmak robotu
Uzm. Dr. Nurten Küçükçakır
Uzm. Dr. Nurten Küçükçakır
Bursa - Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon
Facebook Twitter Instagram Youtube