Andago

Andago

Andago Destekli Yürüme Sistemi

Andago, destekli yürüme sistemi nöroloji hastalıklar, ortopedik problemler, kalp damar problemleri sonrasında gelişen yürüme zorluğu ve denge problemlerinin tedavisinde kullandığımız önemli robotik rehabilitasyon cihazlarımızdan bir tanesidir. Andago’da hastanın vücut ağırlığı kemerlerle cihaz tarafından desteklenmekte ve düşme riski en aza indirgenmektedir. Hasta kontrollü bir yürüme sağlanmakta, tabi ki bu yürüme eğitimi verilirken fizyoterapist gözetiminde bulundurulmaktadır.

Hastalarımız özellikle inme egzersizlerini yaparken robotun ön kısmında bulunan sensörler sayesinde herhangi bir yere çarpma ihtimali en aza indirgenmiştir. Oldukça güvenli bir robotik sistemdir. Diğer robotik cihazlarımız özel ve sabit bölgede hastalara yürüme egzersizi yaptırırken, Andago ile hasta odasında koridorlarda rehabilitasyon salonlarında yani daha mobil bir şekilde yürüme eğitimini hastalarımıza sunmaktayız. En önemli özelliği hem düzgün yüzeylerde hem de düzensiz yüzeylerde hastaya yürüme eğitimi verme imkanını bize sunmaktadır. Bu özellik hastanın yürüme adaptasyonunu arttıran önemli bir farklılıktır.

Andago’yu özellikle nörolojik rahatsızlarda, inme tedavisinde, omurilik yaralanmalarında, multiple skleroz hastalarında, parkinson hastalarında hem ve yürüme denge problemi olan hastalıkların tedavisinde kullanmaktayız. Ek olarak ortopedik problemlerde herhangi bir protez cerrahisi sonrasında, yürümeyi engelleyici herhangi bir bağ cerrahisi, ayak bileği yaralanmaları alt ekstremitedeki birçok cerrahi operasyon sonrasında hastalarımız yürümede zorluk çekiyorsa Andago’yu kullanmaktayız. Kalp damar rahatsızlıkları sonrası, geçirilmiş ameliyatlar sonrasında Andago uygun bir tedavi seçimidir.

Bu makale 28 Aralık 2020 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Nurten Küçükçakır

Uzm.Dr. Nurten Küçükçakır, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak 2006 yılında tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, yine aynı fakültede yapmış ve 2012 yılında Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon uzmanı olmuştur. Dr Yaşar Eryılmaz Ağrı Doğubeyazıt Devlet hastanesi’nde mecburi hizmetini tamamladıktan sonra bir süre Balıkesir Devlet Hastanesinde görev almıştır. 2014 yılından bu yana Bursa Romatem Fizik Tedavi Hastanesinde çalışmaktadır. Yaklaşık 3 yıldır hem aktif poliklinik hizmeti sunmaya devam etmekte hem de Bursa Romatem Hastanesi Başhekimi olarak görev yapmaktadır.  Beyin felci ve omurilik felci hastalarında yüksek teknoloji robotik rehabilitasyon, hidroterapi, ergoterapi ve egzersiz programlarıyla çocuk ve erişkin hastaların tedavisinde deneyim ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
Etiketler
Felçli
Uzm. Dr. Nurten Küçükçakır
Uzm. Dr. Nurten Küçükçakır
Bursa - Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon
Facebook Twitter Instagram Youtube