Dudak dolgusu ile dolgun dudaklar

Dudak dolgusu ile dolgun dudaklar

Dudak dolgusu ile dudak estetiği giderek daha fazla kullandığımız medikal estetik uygulamalarından birisi. Botokstan sonra belki de en fazla kullanılanı. Yaşın ilerlemesiyle hepimizin yüzünde bir takım değişiklikler oluyor. Bunları kabul eden kadınlar biraz makyajdan uzak durup başına ona göre renk verip, çeşitli gözlükler kullanıp bunu büyük oranda kamufle ediyor. Kabul etmeyen ise estetik sektörünün nimetlerinden yararlanmayı tercih ediyor. Bu durumda en kabul edilemeyecek görüntülerden birisi kanımca dudakların üzerindeki çizgiler. Kişiyi yaşlı ve bakımsız gösteriyorlar. Haydi diyelim dudağımızın eski dolgunluğunu kabul ettik. Ama bu çizgiler gerçekten can sıkıcı. Ruj kullanmak kesinlikle mümkün değil. Dudak dolgunlaştırıcı kullanmadan kamufle etmek imkansız.

Bu durumda ne yapıyoruz? Bazen botoks tercih ediliyor. Ağız çevresi büzme hareketi azaltılarak bu görünüm düzeltilmeye çalışılıyor. Fakat bu uygulama her ne kadar işin mekaniğine uygun olsa da kişi tarafından tolere edilmesi çok zor. Mimikler ve konuşma sırasında rahatsızlık hisseden çok oluyor.

İkinci bir tercih uygun kalınlıkta dolguların kullanılması. Dudak dolgusu bazı kişilerde çok olumlu sonuç verse de yine çok hareketli olan dudakta şişkinlik hissi yaratabiliyor. Bu konuda elastikiyeti olan yani dudak hareketleri ile oynayabilen dolgulardan ise doğal dudak dolgusu sonuçları almak mümkün. Dolgu dudak olduğu belli olmadan, dudak şişmeden çizgiler dolar. Hareketsizken çizgi görünümü azalır. Hareket sırasında da görsel sıkıntı olmaz. Ayrıca bu dolguların kıvamı da çok yumuşak olduğundan ellemek ile hissedilen bir farklı bir doku hissi olmaz. Hem kontür hem de hacim vererek dudak dolgunlaştırma yapılır. Bu tip dolguları diğer bölgelerde de kullanabiliyoruz. Doku kaybının fazla olduğu yerlerde gülme çizgilerinde diğer klasik dolgularla kombine kullanımı daha uygun olabilir. Ama dudak çizgilerinde bence sonuç son derece iyi. Dudak dolgunlaştırma yapılan dolgularla kombine edilebildiği gibi, dudak kalınlığından memnun olanlarda tek başına uygulanabilir. Dudak kontürlerini belirlemek, yüze, buruna ve çeneye uygun kalınlığı sağlamak, dudak dolgusu sonrası ince çizgileri görünmez kılmak temel kurallar olmalıdır. Kalıcı dudak dolgusu ise hiç tercih etmediğim bir uygulama.

Uygulama öncesi anestezik kremlerle lokal bir anestezi sağlanır. İşlem bir kaç dakikada biter. Yapılan işlemin ardından kişi günlük yaşantısına dönebilir. İşlem ardından 1 saat geçmeden herhangi bir şey yiyip içmemeleri gerekmektedir çünkü lokal anestezi şişliklere neden olabilir. Bunun yanında ruj kullanımına da bu süre zarfında ara vermek gerekir. Operasyondan sonra şişlik ve morluk görülmesi nadir de olsa normaldir. Operasyondan 2-3 gün sonra bu şikayetler ortadan kalkar ve dudaklar nihai biçimini almış olur.

Bu makale 7 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Defne Erkara

Op. Dr. Defne Erkara, 1975 yılının Ocak ayında İstanbul Erenköy’de dünyaya gelmiştir. İkokul öğrenimini 1980- 1985 yılları arasında Erenköy İlkokul’unda tamamlamış ve bu süreçte tüm diğer öğrenciler gibi oyun ağırlıklı bir dönem geçirmiştir. Ancak 1985 yılında Özel Doğuş Koleji’nde ortaokula başlamasıyla birlikte en başarılı öğrencilerden biri olmuş; lise öğrenimini de yine aynı okulda 1992 yılında tamamlayarak dereceyle mezun olmuştur. Tıp öğrenimine İ.Ü Tıp Fakültesi’nde 1992 yılında başlayan Op. Dr. Erkara, fakülteyi 1998 yılında dönem ikinciliği ile tamamlamıştır. Aynı yılın devamında yine aynı fakültenin Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi bölümünü kazanarak uzmanlık eğitimine başlamış ve 2004 yılında uzmanlığını almıştır. 2014 yılında kendi kliniğini kurmasına kadar olan dönemde özel sektörde pek çok işletmede çalışmıştı ...

Etiketler
Dudak dolgu fiyatı
Op. Dr. Defne Erkara
Op. Dr. Defne Erkara
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube