Kılcal damarların tedavisi

Kılcal damarların tedavisi
Kılcal damarlar (örümcek damarlar), genellikle yüz ve bacak cildi içindeki damarların genişleyerek mor-mavi-kırmızı renklerde görünür duruma gelmesidir. Tedavilerinde skleroterapi ve lazer uygulamalarından yararlanılır. Benzer şekilde lazerden, hemanjiyom gibi doğumsal damar bozuklukları ve lekelerinin tedavisinde de yararlanılır.
     


Skleroterapide, ince bir iğne yardımıyla kılcal damarın içine ilaç enjekte edilerek damarın kapanması sağlanır. Lazer tedavisinde ise, kılcal damarın üstüne cilt dışından lazer ışını uygulanır. Bazı hastalarda yalnızca skleroterapi yönteminden yararlanılabildiği gibi bazı hastalarda bu iki yöntem birlikte uygulanır. Merkezimizde skleroterapi ile kılcal damarları besleyen damarın tedavisini izleyerek daha küçük boyutlu kılcal damarlara lazer uygulanmaktadır. Bunun nedeni skleroterapide iğnenin çok küçük damarların içine girmesindeki güçlük ve cilt üstünden uygulanan lazerlerin küçük boyutlu damarlara daha etkili olmasıdır. 

Skleroterapi ve ciltte lazer tedavileri, doktor ofisinde yapılan, 15-30 dakika süren girişimlerdir, anestezi gerektirmezler. İşe dönüş lazer sonrasında hemen, skleroterapi sonrasında 3 gün içinde olanaklıdır. Ağır egzersizlere başlama lazer sonrasında hemen, skleroterapi sonrasında genellikle 2-4 hafta içinde gerçekleşir. 

Başlıca riskler enfeksiyon, kanama, damar içinde pıhtı oluşumu (flebit), kılcal damarların yeniden belirmesi, ciltte hasar ve renk değişiklikleri ve bazen kalıcı olabilen izlerdir. 

Bu makale 13 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Tuğrul Kihtir

Op.Dr. Tuğrul KİHTİR, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı lisans eğitimini başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, Messina University'de tamamlayarak Plastik Rekonstrüklif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olmuştur. Kendisi ayrıca Stockholm Karolinska Institute, New York Medical College Lincoln Medical Center ve Cleveland Case Western University Hospitals'da eğitim almıştır.

Op.Dr. Tuğrul KİHTİR, İstanbul Kadıköy'de bulunan NB Kadıköy Hastanesi (Özel Doktor Nazif Bağrıaçık Kadıköy Hastanesi) hastalarına hizmet vermektedir.

Etiketler
Kılcal damarların tedavisi
Op. Dr. Tuğrul Kihtir
Op. Dr. Tuğrul Kihtir
Samsun - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube