Dolgu ile el gençleştirme

Dolgu ile el gençleştirme

Dolgu ile El Gençleştirme; Yıllar içinde cilt yaşlanmasına bağlı kollajen kaybı ve güneş hasarı sebebi ile elde yaşlanmaya bağlı  bazı görüntüler oluşur. Ancak asıl sorun volüm kaybıdır. Yumuşak ve kompakt görüntü yıllar içinde kendini damar, tendon ve kemiklerin ön plana çıktığı bir görünüme bırakır.

Son yıllarda hyaluronik asit dolgular ve kalsiyum kristalleri el cildinde kaybedilen volümün yeniden kazandırılması amacı ile kullanılmaya başlanmıştır.

Volüm kaybı dermal dolgularla yerine konulabilir. Deri altındaki damarsal yapılar silinirken deride nemlenme ve volüm artışı ile birlikte daha canlı bir görüntüye kavuşması sağlanabilir.

Uygulama ağrılı olabileceğinden el dolgu uygulaması öncesinde lokal anestezi ile ağrısız işlem sağlanabilir.

Dolgu ile El Gençleştirmede Ne Gibi Riskler Vardır ?

Uygulama bölgesinde damarsal yapılarda oluşacak hasarlar

Bu makale 17 Şubat 2020 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Doç. Dr. Ekrem Civaş

 Uzm.Dr Ekrem Civaş, 1977 yılında doğmuştur.Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1993 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise,Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaparak 1999 yılında Dermatoloji Uzmanı olmuştur.  Saç hastalıkları ve Saç ekimi konusunda ilk önce Kanada ve Amerika’da temel saç cerrahisi eğitimi olmak üzere sırası ile Polonya, İsveç ve İspanya’da çeşitli kliniklerde deneyim paylaşımı ve ileri teknikler konularında çalışmıştır. Lazerle varis ve kılcal damar tedavisi, Lazerle leke tedavisi ve Lazerle ameliyatsız cilt germe konularında Cutera Akademinin 2005 New York  ve 2007 Barselona’da düzenlediği eğitimlere katıldı. 2009 yılında  alanında ilk sayılabilecek “Farklı vasküler lezyonların Nd-Yag lazer ile tedavisi ...

Etiketler
Dolgu enjeksiyonu
Doç. Dr. Ekrem Civaş
Doç. Dr. Ekrem Civaş
Ankara - Dermatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube