Diyet yaparken alkol alabilir miyiz?

Diyet yaparken alkol alabilir miyiz?

Evet. Biz toplum olarak genelleme yapmıyorum tabi, hüzünlenince sevinince kızınca aşık olunca şampiyon olunca maç seyrederken eğlenirken rakı içeriz şarap içeriz bira içeriz....vs. Bu yazacaklarım sadece sosyal anlamda arada sırada alkol alanlar için tabiki. Yeme-içme alışkanlıklarımız, yetiştiğiniz ortama aileye kültüre çevreye göre değişebilir. Diyet yapmaya başlayan kadınlarda böyle bir sıkıntı yokken sadece bunun için diyete yönelmeyen erkekler çoğunlukta. Ben arada alkol alıyorum diyet yapamam! Veya panik bir halde alkol alarak da zayıflayabilir miyim?

Alkol kalori bakımından zengindir ki yağdan sonra gelir.Uygun oranlarda alkolün sıklığıda önemli sağlık açısından faydalarıda son yıllarda yapılan araştırmalar sonucunda açığa çıkmıştır.

Bizler, Alkol Alan Birine "Ne kadar ve Ne Sıklıkla İçiyorsunuz?" Sorusuyla Başlarız!

1-) Tabiki alkol almıyorsanız başlamayın! 

2-) Erkekler günde 2 kadeh şarap kadınlar günde 1 kadeh şarap (haftada 2 den fazla almamaya özen gösterin) 

3-) Alkol aldığınızda yanında yediklerinize dikkat ediniz. Zeytinyağlı ve yoğurtlu mezeleri kızarma ve soslulara tercih ediniz. Aldığınız alkolün kalorisi bazen yenilen mezelerin yanında daha az kalabiliyor aman mezelere dikkat. 

4-) Diyabeti(şeker hastalığı olanlar)olanlar aman dikkat alkol kan şekerini düşürür onun içindir ki alkol alındığında kişi acıkır veya tatlı ister.

1 Kadeh Kaç Kalori Biliyor musunuz?

1 Kadeh Tek Rakı ........................125 kal. 

1 Şişe Bira 33cl ...........................140 kal. 

1 Şişe Light Bira 33cl .................80 kal. 

1 Kadeh Votka ............................250 kal. 

1 Kadeh Viski ..............................250 kal. 

1 Kadeh Şarap 150ml ..................100 kal.

Her şeyi kutlamayın artık ne dersiniz!

Bu makale 6 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dyt. Perihan Çiçek

Dyt. Perihan ÇİÇEK, 15 Kasım 1971 tarihinde Ankara’da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünde başladığı lisans eğitimini 1995 yılında tamamlayarak Diyetisyen unvanı almıştır.  Mezuniyetinin ardından ilk görevine İstanbul Yedikule Ermeni Hastanesi'nde başlamış olan Dyt. Perihan ÇİÇEK, ilk muayenehanesini 2001 yılında Osmanbey'de açmıştır. Bu sürede hastane ve muayenehanesinde çalışmalarına birlikte devam etmiştir. 2007 yılında Bakırköy'de Estetik ve Güzellik Merkezi olarak 2. işyerini açmış olan Dyt. Perihan ÇİÇEK, Osmanbey'deki muayenehanesini de Estetik ve Güzellik Merkezi olarak hastalarının hizmetine sunmuş olup 2009 yılında yine Bakırköy'de Spa&Güzellik salonunu açmıştır.  Dyt. Perihan ÇİÇEK, 12 kişilik uzman kadrosuyla Bakırköy şubesinde Diyet, Güzellik, Estetik ...

Etiketler
Ne kadar ve ne sıklıkla içiyorsunuz?
Dyt. Perihan Çiçek
Dyt. Perihan Çiçek
İstanbul - Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube