Diş hassasiyeti yaşam standartlarını etkiliyor.

Diş hassasiyeti yaşam standartlarını etkiliyor.

Genellikle sıcak-soğuk,ekşi tatlı tüketimi esnasında başlayan başlarda önemsiz gibi gözüken diş hassasiyeti problemi ilerleyen dönemlerde nefes alırken bile oluşabiliyor.

Bir çok hastamız diş hassasiyeti problemi nedeniyle yaşam standartlarının etkilendiğini dile getiriyor.

Diş hassasiyeti nedeniyle bize başvuran hastalarımıza dişlerde hassasiyet yaratan nedeni bularak tedaviye başlıyoruz.

Öncelikle klinik ve radyografik değerlendirmeler ile ağız içerisinde diş hassasiyeti yaratan çürük ve diş eti rahatsızlıkları diş hekimi tarafından saptanıyor.

Hastanın mevcut çürüklerini tedavi ediliyor,diş eti tedavilerini yapılıyor ve hassasiyet giderici ajanlar uygulanarak diş hassasiyeti gideriliyor.

Sert ve hatalı diş fırçalama alışkanlığı diş hassasiyetine neden oluyor.

Ve mutlaka hastalarımıza kendisi için en uygun fırça ve macunu öneriyoruz.Aynı zamanda doğru diş fırçalamaya gösteriyoruz.

Hastanın diş hassasiyetine neden olabilecek beslenme alışkanlıklarını değiştiriyoruz.

Asitli gıda tüketimi diş hassasiyetine neden olabiliyor. Hastalarımıza asitli içecek ve gıda tüketimini azaltmasını öneriyoruz.

Asitli içecekler tüketilecekse de pipetle tüketilmelidir.Böylece asitin dişlerle direkt temasını önlemiş oluruz.

Diş sıkma ve gıcırdatma problemlerini gece plağı ve botox ile tedavi edilerek diş hassasiyetinin önüne geçilebilir.

Diş hassasiyetinin önüne geçmek ve erken tedavisi için düzenli diş hekimi kontrollerinizi yaptırmanızın ve günde en az iki kez dişlerinizi doğru şekilde fırçalamanızın önemi büyük.

Bu makale 19 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dt. Elif Beycan Şen

Dt. Elif BEYCAN ŞEN, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından 2011-2016 yılları arasında Yakın Doğu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde başladığı eğitimini başarıyla tamamlayarak Diş Hekimi unvanı almıştır.  Diş hekimliği ilgi alanlarına yönelik; “Gülüş Tasarımında Porselen Lamina Uygulamaları”, “GC Kompozit Lamina Teknikleri”, “Facial Aesthetics” , “Modern Ways of Restoration Materials”, “Botulinum Toxin Temel İleri Düzey”, “Uygulamalı Temel İmplantoloji”, “All on 4 Konsepti”, “Nobel Biocare Sempozyumu”, “Modern Ways of Implantology”, “İleri Cerrahi” kurs ve sertifika programlarını başarıyla tamamlamış olan Dt. Elif BEYCAN ŞEN, ''Estetik Diş Hekimliği” , “Gülüş Tasarımı”, “Laminate Veneer” ve “İmplantoloji” üzerine yoğun çalışmalar yapmaktadır. Diş hekimliği ilgi alanlarına yönelik; “Gülüş Tasarımında Porselen Lamina Uygulamaları ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
Dt. Elif Beycan Şen
Dt. Elif Beycan Şen
Bursa - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube