İmplant uygulaması

İmplant uygulaması

İmplant, eksik olan dişlerin yerine koyulan titanyumdan yapılan doğal dişlerin yerini tutan yapay diş kökleridir. Çene kemiğinde eksik diş bölgesinde hastadan alınan filmlerden yapılan ölçümlere göre implant yuvası açılır. İmplant yerleştirilir.

İmplant ve kemik arasında osteointegrasyon denilen kemikle birleşme, bütünleşme beklenir.Bu süre 3 ile 6 ay arasında değişmektedir. Osteointegrasyon sağlandıktan sonra implant üstü yapılması aşamasına geçilir. Ölçü alınır. Laboratuvara gönderilir. Hastanın seçtiği materyale göre metal destekli veya zirkonyum üst yapı yapılır.

İmplant fiyatları kullanılan malzemeye göre markaya göre çok çeşitlilik göstermektedir.İmplant geleneksel protezlere göre daha pahalıdır. Ancak implant doğal dişlerin köklerinin yerini alması ve bölgedeki kemiği koruması ile geleneksel protezlerden çok daha olumlu sonuçlar vermektedir.

İmplant doğru uygulama ve doğru ağız bakımı yapıldığı takdirde ömür boyu kullanılabilir ve iyi bir estetik sonuçla hastanın yaşam kalitesini arttırır.

İmplant zararlı mıdır ?

Tüm implantlar titanyumdan yapılır. Titanyumun  tamamen biyouyumlu olmasının yanında herhangi bir alerjen veya toksik etkisi yoktur.Uygun şartlarda ve doğru teknikle uygulandığı sürece herhangi bir yan etkisi yoktur.

İmplant kimlere uygulanabilir ?

Kemik mesafesi yeterli olan, herhangi bir sistemik hastalığı olmayan herkese uygulanabilir. Tam ve ya kısmi dişsizlik, tek diş eksikliği, hareketli protezlere stabilite ve denge sağlamak amacıyla, kusma refleksi nedeniyle hareketli protez kullanamayan hastalarda uygulanabilir.

Bu makale 18 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dt. Songül Mirzaoğlu

Dt. Songül MİRZAOĞLU,   Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde başladığı lisans eğitimini 1992 yılında tamamlayarak Diş Hekimi unvanı almıştır.

Meslek yaşamını özellikle Estetik Diş Hekimliği ve İmplantoloji üzerine yoğunlaştırmış olan Dt. Songül MİRZAOĞLU, çok sayıda ulusal ve uluslararası mesleki eğitim ve başarı sertifikalarına sahiptir. New York'ta Estetik Diş Hekimliği eğitimlerine, Fransa'da ise İmplant eğitimlerine katılmıştır.  İtalya'da University of Studies Guglielmo Marconi ' de Estetik Diş Hekimliği alanında master yapmıştır. Meslek yaşamına gülüş tasarımı, porselen lamina veneer ve estetik diş hekimliği çalışmalarına odaklanarak devam etmektedir. Halen Ümitköy de bulunan kendi kliniğinde hastalarına hizmet vermektedir.

Yazarı sosyal medya'da takip edin
Etiketler
İmplantasyon
Dt. Songül Mirzaoğlu
Dt. Songül Mirzaoğlu
Ankara - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube