Aralıklı dişler nasıl kapatılır?

Aralıklı dişler nasıl kapatılır?

İki diş arasındaki normalden fazla boşluk estetik bir problem oluşturmaktadır.Genel olarak bunun nedeni;geniş çene yapısına sahip olan hastanın,dişlerinin küçük yapıda olmasıdır.

Boşluğu kapatmak için uygulanabilen üç tedavi çeşidi vardır.

1-Yaprak porselenler(laminate veneerler)düzgün yapıldığında estetik olarak en üst düzeyde sonuçlardan birisini verir.

Öncesinde yapılacak dijital tasarım ve mock-up ile tedavi sonrası oluşacakgörüntüyü değerlendirmemizi sağlar.Ayrıca dijital tasarımyapılarak hastanın yüz hatlarında,diş şekli,en boy orantısı gibi değerlendirmeler yapılır.Hastanın hayal ettiği gülüş provalarla adım adım gerçekleştirilmeye başlanır.Titiz bir çalışma gerektirir.Dişlerin arka yüzeylerinde herhangi bir değişiklik olmadığı için konfor açısından hastalar daha rahat alışmakta ve kullanmaktadırlar.Kuvvetli yapıştırıcılarla yapıştırıldığı için Bonding uygulamalarına göre çiğneme kuvvetlerine karşı daha dayanıklıdırlar.Sigara içen hastalar için renk değişikliği gözlenmemesinden dolayı da tercih edilmektedir.Elde edilen sonucun yarattığı değişim nedeniyle hastalar son zamanlarda sıkça bu uygulamayı tercih etmektedirler.

2-Bonding(kompozit dolgular) ile bu aralıkların kapatılması tek seansta yapılabilmektedir.Ancak kompozitler sigara,çay,kahve tüketimine bağlı olarak zamanla renklenme gösterebilmektedirler.Bu nedenle yenilenmeleri ve cilalanmaları gerekebilmektedir.

3-Ortodontik tedavi kalıcı bir tedavi çeşididir.Fakat tedavi süreci uzun sürer.Diş aralıkları kapatılmış olsa da tekrar aralık oluşmaması için sabitleyiciler kullanılması gerekebilmektedir.

Bu makale 20 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dt. Elif Beycan Şen

Dt. Elif BEYCAN ŞEN, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından 2011-2016 yılları arasında Yakın Doğu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde başladığı eğitimini başarıyla tamamlayarak Diş Hekimi unvanı almıştır.  Diş hekimliği ilgi alanlarına yönelik; “Gülüş Tasarımında Porselen Lamina Uygulamaları”, “GC Kompozit Lamina Teknikleri”, “Facial Aesthetics” , “Modern Ways of Restoration Materials”, “Botulinum Toxin Temel İleri Düzey”, “Uygulamalı Temel İmplantoloji”, “All on 4 Konsepti”, “Nobel Biocare Sempozyumu”, “Modern Ways of Implantology”, “İleri Cerrahi” kurs ve sertifika programlarını başarıyla tamamlamış olan Dt. Elif BEYCAN ŞEN, ''Estetik Diş Hekimliği” , “Gülüş Tasarımı”, “Laminate Veneer” ve “İmplantoloji” üzerine yoğun çalışmalar yapmaktadır. Diş hekimliği ilgi alanlarına yönelik; “Gülüş Tasarımında Porselen Lamina Uygulamaları ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
Dt. Elif Beycan Şen
Dt. Elif Beycan Şen
Bursa - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube