Diş ağrısına ne iyi gelir?

Diş Ağrısına Ne İyi Gelir?

Diş ağrısına ne iyi gelir?

Diş hekimine ulaşmadan önce evde diş ağrınızı geçici olarak hafifletebileceğiniz bazı yöntemler bulunmaktadır:

     
1)“Şiddetli diş ağrısına ne iyi gelir?” sorusunun şüphesiz ilk akla gelen cevabı ağrı kesicilerdir. Çoğumuz diş ağrısı ve diş eti ağrısında çözümü ağrı kesicilerde ararız. Ancak sorun dişin kökünde ise bu yöntem geçici olur ve ilacın etkisi geçtikten sonra ağrı yeniden başlar.                                                                        

2)Ağrıyan dişinizin bulunduğu bölgeye soğuk kompres uygulamanız enfeksiyonu azaltırken, ağrıyı da dindirici etkisi vardır. Soğuk kompres enfeksiyon nedeniyle oluşabilecek ödemin de önlenmesine yardımcı olacaktır.      

3)Tuzlu su gargarası da diş ağrınızı durduracak doğal yollardan biridir. Ilık tuzlu su, enfeksiyonların ve bakterilerin dişten uzaklaşmasına yardımcı olarak dişinizi rahatlatacaktır. Tuzlu su ağız içindeki yaraların ve iltihapların giderilmesine de yardımcı olacaktır.                                                                                                  

4)Karanfil yağı, ağrıyı uyuşturucu doğal bir yağdır. Bir pamuk yardımıyla diş ve dişetlerine sürülerek kısa süreli olarak ağrı dindirilir.                                        
Diş ağrısı için evde uygulayabileceğiniz bu yöntemler sadece geçici olarak, kısa süreli çarelerdir. Tedavi yöntemi değildir ve dişinizde enfeksiyonu temizleyemezler. En kısa sürede diş hekimini ziyaret ederek, dişinizdeki ağrının gerçek nedeninin bulmasını ve tedavi edilmesini sağlamalısınız.

Bu makale 9 Ocak 2024 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Dt. Çiğdem Dik Güzel

Dr. Dt. Çiğdem Dik Güzel, Mesleki çalışmalarına Dr. Dt. Çiğdem Dik Güzel Merkezi'nde devam etmektedir.

Etiketler
Diş Ağrısına Ne İyi Gelir?
Dr. Dt. Çiğdem Dik Güzel
Dr. Dt. Çiğdem Dik Güzel
Ankara - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube