Ders zili çalmaya başladı, beslenme çantasında neler olmalı ??

Ders zili çalmaya başladı, beslenme çantasında neler olmalı ??

Okulların açılması ile birlikte çalışan ve çalışmayan anneler, okula tüm gün veya yarım gün giden çocuklarının beslenme çantasına neler koyacaklarını düşünmeye başlamıştır. Öncelikle okula sabah giden çocukların mutlaka kahvaltı yapması gerekir. Çalışmalar okula kahvaltı yaparak giden çocukların, dikkatini toplama, öğrenme, matematik problemi çözme yeteneklerinin daha fazla olduğunu gösteriyor. Sabahları çok erken, gün daha ağarmadan okula giden çocuklarımıza her gün bir yumurta ?, bir dilim peynir ?, 1 bardak süt ? ve 1-2 dilim tam tahıllı ekmek ? veya ekmek yerine 1 bardak süt içine 2 çorba kaşığı kadar tahıl gevreği ?ekleyerek yedirmeye çalışmalıyız. Beslenme çantası içinde mutlaka çiğ  badem-fındık-ceviz ( 5-6 tane), kuru üzüm -kayısı-incir-hurma ( 3-4 tane ) , ayran veya süt olmalı. Kurutulmuş meyve sevmeyenler için  1-2 adet orta boy taze meyve olmalı. Soğuk olarak tüketilebilecek peynirli, domatesli sandviç ?, ıspanaklı peynirli zeytinyağlı börek yada gözleme ?, simiti ikiye bölüp içine beyaz peynir, maydanoz ve domatesin suyu eklenerek ? koyulabilir. Küçük boy havuç?, bol tarçınlı cup cake ?eklenebilir. Islak mendil ve suyu ihmal etmeyiniz ?

Bu makale 12 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Tuğçe Tülümen

Uzm. Dr. Tuğçe TÜLÜMEN, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından 1994 yılında Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 2000 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasına ise, 2005 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başlamış ve 2011 yılında Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olmuştur.

Mecburi hizmetini Konya Akşehir Devlet Hastanesi'nde tamamlayan Uzm. Dr. Tuğçe TÜLÜMEN, Özel Medline Antalya Hastanesi'nde ve Özel Lara Anadolu Hastanesi'nde, görev yapmış mesleki çalışmalarına ise, Antalya Medical Park Hastanesi'nde devam etmektedir.

Etiketler
Beslenme çantasında neler olmalı
Uzm. Dr. Tuğçe Tülümen
Uzm. Dr. Tuğçe Tülümen
Antalya - Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları
Facebook Twitter Instagram Youtube