Dermapen - dermaroller - dermaterapi

Dermapen - dermaroller - dermaterapi

DERMATERAPİ İLE GÜZELLEŞİN!

Uygulama kolaylığı, başarılı etkisi, işinizden alıkoymaması , kısa iyileşme süresi nedeniyle , yoğun iş trafiği olan ve yara iyileşmesi için lazer gibi uygulamalardan sonra evde bekleyemeyenler için güzel bir alternatif olan bir güzelleşme ve gençleşme yöntemidir. 

Bu yöntem; dermaroller, dermastamp, dermapen gibi farklı uygulamalar adı altında anılsa da doğru tanımlama dermaterapidir. İşlem için kullanılan apareye göre bazen deride kalıcı yırtıklar ve çizgilenmeler oluşturabileceği için doğru aparey ve doğru teknik uygulanması önemlidir. 

Dermaterapi'de, çok sayıda ve milimetrik büyüklükte iğneleri olan apareylerle açılan mikrokanallar, deri tarafından sanki yara gibi algılanır ve deri kendi içinde bir tamir mekanizmasını başlatır. Bu mekanizmanın en önemli fonksiyonlarından biri deri içinde yine büyüme faktörlerinin salgılanması nedeni ile kollajen, hyalüronik asid, elastin fibriller gibi yapıların sentezlenmesidir. 

Ortamda gerçek anlamda bir yara olmaması nedeni ile üretilen tüm bu maddeler bize anti-aging etki sağlar. İnce çizgi ve kırışlıklıkların azaldığı, yanık ve akne skarlarının hafiflediğini görmek mümkün olur. Dermapen etkisi ile dermal terapi yapan ürünlerin eşsiz etkilerini bir araya getiren Dermaterapi, İnce-derin çizgi ve kırışıkllıklarda, cilt çatlaklarında (stretch marks-strialar) göz altı morluklarında ve torbalarında, akne ve yanık skarlarında, lekede (melasma ve hiperpigmentasyon) güven ve mükemmel etkinlik ile uygulanabilir.

Noktasal kanama olması beklenen etkidir. Açılan mikro kanallar yardımıyla cilt altı dokuda oluşan minimal travma iyileşme sürecini başlatır. Fibroblast aktive olur. Kollajen ve elastin sentezlenir. Ciltte gevşeklik ve ince kırışıklıklar, lekeler veya akne izleri varsa bunlar tedavinin her seansında azalma ile gider.

İşlem tamamlandıktan sonra mikro kanallar daha açıkken özel büyüme faktörleri, kök hücreler içeren serumlar problemin cinsine göre doktor tarafından cilt altına geçişi hızlandırmak ve tedavinin etkinliğini arttırmak için verilmelidir. Dermaterapi işlemi sırasında  PRP ile elde edilen serum da kullanılabilir. Çünkü PRP içinde hem yara iyileşmesini hızlandıran hem de deriyi gençleştiren büyüme faktörleri çok sayıda bulunmaktadır. İşlemden sonra ciltte işlemin derinliğine göre birkaç saatle 1-2 gün arası değişen süreli kızarıklık oluşur. Bu dönemde güneş koruyucu kremler kullanılmalıdır.
Problemin kaynağına, derecesine göre 6-8 seans uygulanabilir. Uygulama sıklığı vakaya ve yapılan işlemin derinliğine göre 1-2 hafta arasında değişir.
Antiaging amaçlı, leke tedavilerinde, akne skarlarında, geniş porlu cilt yapısının sıkılaştırılmasında, cilt çatlaklarında kullanılabilir.
Kullanımı güvenlidir. Hafif yanma  ve tedavi sonrası hafif kızarıklık dışında bir etkisi bulunmamaktadır.Tedavi sonrası özel bakım gerektirmez ve kişi günlük hayatına devam edebilir.

Dermaterapi Tedavisi Hangi Rahatsızlıklarda Uygulanır?

- Kırışıklıkları ve ince çizgileri gidermede,
- Saç dökülmelerinde, saç köklerini yeniden canlandırmada,
- Cilt lekelerini gidermede,
- Sivilce ve akne izlerinin giderilmesinde,
- Cilt çatlaklarını gidermede
- Göz altı torbalarını ve morlukları gidermede etkin bir şekilde uygulama yapılmaktadır.

Seans süresi tedavi edilecek bölgenin büyüklüğüne göre ortalama 30 dk. sürmektedir. 

Tedavi edici etkisi genelde kalıcıdır. Rahatsızlığın nüksetmemesi için probleme sebep olan etkilerin ortadan kaldırılması gerekir.

Sorunun tipine göre dermaterapide kullanılan iğnelerin uzunluğu ve deriye giriş derinliği değişmektedir. Yüzeyel işlemlerde sadece derinin yüzeyel tabakası etkilenmek istenirse 0.5-1mm kadar, deri gençleşmesi veya iz- çatlak tedavisi isteniyorsa daha derin, 2-2.5mm derine inilmelidir. Ancak, yüzün ya da vücudun farklı bölgelerinde deri kalınlığı değişmektedir. Üstelik kişisel farklılıklar da olabilmektedir. Örneğin gözkapağında belli bir derinliğin altına inilmesi sakıncalı olacaktır. Boyun gibi iyileşme sıkıntısı gösterebilecek yerlerde de çalışma derinliği ve sıklığına özen göstermek gerekir.   Uygulama tedavi edici bir işlemdir ve deriyi en iyi tanıyan hekimler olan dermatoloji uzmanı  hekimler  tarafından  uygulanmaktadır.

Bu makale 8 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Ayşe Narin

Uzm. Dr. Ayşe NARİN, Denizli - Acıpayam'da doğmuştur. Lise öğrenimini İzmir İnönü Lisesi'nde bitirdikten sonra Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1991 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise yine aynı fakültede yapmış ve 1997 yılında Dermatoloji  Uzmanı olmuştur. Uzmanlık eğitimi sonrasında Uşak Devlet Hastanesi'nde 13 yıl, Denizli Servergazi Devlet Hastanesi'nde 1,5 yıl Dermatoloji Uzmanı olarak görev yapmış olan Uzm. Dr. Ayşe NARİN, mesleki çalışmalarına 1997 yılından beri özel muayenehanesinde devam etmektedir. 2012 yılında ise yasal zorunluluk nedeniyle kamu hizmetinden ayrılarak sadece muayenehane hekimliği yapmaya karar vermiştir. Uzm. Dr. Ayşe NARİN, Denizli'de hizmet veren özel kliniğinde Dermatoloji alanına giren tüm deri hastalıklarının tanı ve tedavisi yanında, Dermatolojik ...

Etiketler
Saç dökülmeleri
Uzm. Dr. Ayşe Narin
Uzm. Dr. Ayşe Narin
Denizli - Dermatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube