Dental implant diş tedavisinin avantajları nelerdir ?

Dental implant diş tedavisinin avantajları nelerdir ?

İmplant diş tedavisinin pek çok avantajı vardır. Bu avantajlardan bazılarını şu şekilde sıralayabiliriz.

Diş çekimi sonrası implant uygulandığında çene kemiği erimesi olmaz.

Diş kayıplarını rehabilite etmenin 2 yöntemi mevcuttur implant yada köprü protezler ile. Köprü protezlerinde dişler kesildiğinden dolayu daimi sağlıklı dişleriniz zarar görür. İmplantta daimi sağlıklı dişlerinize herhangi bir müdahalede bulunulmaz.

Köprü protezlerinin yıllar içerisinde diş eti uyumu bozulur üst yapının değişimi gerekir. Ancak implant üstü protezlere böyle bir problemle karşılaşılmaz.

İyi yapılmış iyi marka bir implant ömürlüktür. Kendi doğal dişlerinizi kaybederseniz bile implantlar bir rezerv vazifesi görüp ilerleyen yıllarda bile sabit restorasyona olanak sağlar.

İmplant üstü protezlerin estetiği daha tatmin edicidir.

İmplat diş protezleri sayesinde hastalarımız all on four  , full sabit diş restorasyonu , barlı veya bol ataçman protezler sayesinde hastalarımız eski damak protezlerini kullanmak zorunda kalmayıp hayat kaliteleri anlamlı derecede artıyor.

En iyi dişlerimiz kendi dişlerimiz olsa da ,diş kaybı yaşandığında günümüzde ki en uzun ömürlü ve konforlu çözüm implant diş olarak birinci sırada yer alıyor.

İmplant Tedavisi İçin Uygun Biri Miyim ?

İmplant diş tedavisinin sağlıklı şekilde yapılabilmesinin  öncelikli şartı ağız hijyeninin iyi olması ve diş eti sağlığının yerinde olmasıdır. İmplant uygulanacak hastalarda dikkat ettiğimiz şartlardan biri de sistemik sağlık probleminin olmamasıdır. Diyabet hastalarının diyabetinin kontrol altında olması gerekir. Tansiyon hastalarına özel şartlar ve anestezik solüsyonlarla implant yapılır ve hastanın ilaçlarını düzenli kullanması gerekir. Kalp damar hastalığı olan hastalarımıza ise doktor konsültasyonu ile implant öncesi uygun tedavi protokolü uygulanıp tedaviden sonra diş implantı uygulanır.

Bu makale 2 Haziran 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dt. Ali Kılıç

Dt.Ali Kılıç, Ege Üniversitesi'de başlamış olduğu eğitimini başarıyla tamamlayarak Diş hekimi unvanı almıştır. Aynı yıl Hollanda’nın Nijmegen şehrinde bulunan Radboud Üniversitesi’nde cerrahi ve estetik diş hekimliği üzerine eğitim almıştır. 

Dt.Ali Kılıç, İzmir Karşıyaka'da bulunan Özel DentaPoint Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği'nde hastalarına hizmet vermektedir.

Dt. Ali Kılıç
Dt. Ali Kılıç
İzmir - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube