Çocuğumun dişi ağrıyor neden olabilir? ne yapabilirim?

Çocuğumun dişi ağrıyor neden olabilir? ne yapabilirim?

• Ağrıyan diş üzerinde ve dişlerin arasında bulunan gıda birikintileri, diş fırçası ve diş ipi kullanılarak temizlenmeli ve yarım su bardağına yarım çay kaşığı tuz ilave edilerek elde edilen tuzlu su ile ağız iyice çalkalanmalıdır. 

• Kesinlikle ağrıyan diş üzerine ASPİRİN ya da herhangi bir ağrı kesici ilaç uygulanmamalıdır. Kimyasal yapıları nedeni ile bu gibi ilaçlar diş etinde ve çevre yumuşak dokularda tahrişlere neden olabilmektedir. Bu da diş ağrısının yanında ikinci bir ağrının oluşmasına neden olacaktır. 

• Eğer iltihap nedeni ile yüzde şişlik oluşmuşsa o bölgeye soğuk kompres yapılmalıdır. 

• Dişhekimine gitmeden önce bir ağrı kesici ilaç alınabilir. 

• Diş üzerinde çürük nedeni ile oyuk oluşmuşsa buraya çok az karanfil yağı (eugenol) emdirilmiş pamuk koyulabilir. Eugenol ağrının azalmasını sağlayacaktır. Ancak, bu işlemi yaparken eugenol fazla kullanılarak diş etine sızmasına neden olunmamalıdır. Çünkü karanfil yağı da yumuşak dokuları tahrip edici özelliğe sahiptir. 

• Bir an önce dişhekimine başvurulmalıdır.

Çocuklarda dişler sürerken de ağrı olabileceği unutulmamalıdır.

Bu makale 14 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Dt. Nalan Kolcuoğlu

Uzm. Dt. Nalan KOLCUOĞLU, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde başladığı eğitimini 1996 yılında başarıyla tamamlayarak Diş Hekimi unvanı almıştır. 2001 Yılında aynı üniversitede Pedodonti Ana Bilim Dalı'nda doktora eğitimini tamamlamış olan Uzm. Dt. Nalan KOLCUOĞLU, 2001 - 2011 yılları arasında İzmir Eğitim Diş Hastanesi Çocuk Bölümü'nde görev almıştır.

Uzm. Dt. Nalan KOLCUOĞLU, mesleki çalışmalarına İzmir'de bulunan Özel Dişperim muayenehanesi'nde devam etmektedir.

Etiketler
Diş ağrısı sebepleri
Uzm. Dr. Dt. Nalan Kolcuoğlu
Uzm. Dr. Dt. Nalan Kolcuoğlu
İzmir - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube