Değişen Mevsim Değişen Libido

Doç. Dr. Göksel Bayar
Doç. Dr. Göksel Bayar
14 Ekim 20121886 görüntülenme
Randevu Al
Değişen Mevsim Değişen Libido

Son günlerde artan mesaj sıklığı ve poliklinik hastalarının sayısı nedeniyle bu makaleyi yazmanın faydalı olacağını düşündüm.

Özellikle cinsel kimliğini yeni keşfeden yeni ergenler başta olmak üzere, yazdan sonbahara girmemizle birlikte değişen iklim, hava sıcaklığı, yaşam tarzı değişikliğinin (okulların açılması, yazlıktan dönüş, daha kapalı giyinme vs.) neden olduğu doğal libido azalması çoğu genç tarafından patolojik olarak yorumlanmaktadır. Bu libido azalması 7'den 77'ye herkeste olmaktadır. Fakat yeni ereksiyon duygusunu yaşayanlar ve geçen yıllardaki tecrübelerini hatırlamayanlar bu libido azalmasından endişe duymakta ve girdikleri depresif modla libido azalmaları daha da derinleşmektedir.

Yaşam tarzı değişikliği, karşı cinsin giyim tarzı değişikliği, sıcak havanın getirdiği libido artması tamamen doğaldır. Bu patolojik olmadığı gibi mevsimin tekrar değişmesi ile fizyolojinin eski haline dönmesi de bir o kadar normaldir.

Yazar Hakkında

Doç. Dr. Göksel Bayar

Doç. Dr. Göksel Bayar

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır