Covid ve beslenme broşürü

Beslenme ve yaşam tarzında yapılacak değişiklikler COVID-19’a yakalanma riskini ortadan kaldırmaz; fakat beslenme ile bağışıklığı güçlendirmek, riski azaltmaya yönelik etkili bir yöntemdir.

Covid ve beslenme broşürü

Beslenme ve yaşam tarzında yapılacak değişiklikler COVID-19’a yakalanma riskini ortadan kaldırmaz; fakat
beslenme ile bağışıklığı güçlendirmek, riski azaltmaya yönelik etkili bir yöntemdir.
Tek bir besin bağışıklığı güçlendirmez, tedavi etmez ve hastalığı önlemez. Sağlıklı ve dengeli bir diyet
bağışıklığı güçlendirecektir.Besin pişirme yöntemleri, risk grubu hastalar,beslenme biçimi, anne sütü ve emzirme, takviye kullanımları ile ilgili birçok konuya değinen broşür 2021 yılında Yeditepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümü tarafından hazırlanmıştır.

Broşüre aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

https://saglik.yeditepe.edu.tr/sites/default/files/covid_ve_beslenme_brosuru.pdf

Bu makale 3 Haziran 2022 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dyt. Sare Etkeser

Diyetisyen Sare Etkeser Yeditepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünü onur derecesi ile tamamlayarak Diyetisyen ünvanı almıştır.  Sağlık Bilimleri Üniversitesi Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Bursa Medicana Hastanesi, Psikaform Psikoloji ve Diyet Danışmanlığı Merkezi ,Bursa Çekirge Kalp Aritmi Hastanesi, AycainWonderland Sağlıklı Yaşam Merkezi'nde endokrin ve metabolizma hastalıklarında beslenme,kronik hastalıklarda beslenme, anne ve çocuk beslenmesi ve kurumsal  beslenme alanlarında stajyer diyetisyen olarak zorunlu stajlarını tamamlamıştır.

Şuanda da beslenme ile ilgili eğitim ve seminerler vermektedir. Nutrimind Sağlıklı Yaşam  Merkezi'nde yüzyüze beslenme danışmanlığı, kurumsal danışmanlık , online beslenme danışmanlığı hizmetleri vermeye devam etmektedir.

 

Etiketler
covid-19
Dyt. Sare Etkeser
Dyt. Sare Etkeser
Bursa - Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube