Çocuklardaki duygu patlamalarını yönetmek

Çocuklardaki duygu patlamalarını yönetmek

Çocuklarda hatta yetişkinlerde duygu patlamalarını yönetmek için 3 adıma ihtiyacımız var:

1)Nasıl Hissettiğini Söyle: "Kızgın hissediyorum", "Üzgün Hissediyorum.", vb...

2)Durumu tarif et: "Yalnız bırakıldığımda...", "Oyuncağım kırıldığında...", "Söylediklerim duyulmadığında..."vb...

3) Neye ihtiyacın olduğunu söyle: "...yanımda olmanı istiyorum", "...oyuncağımın tamir olmasını isterdim.", "...Beni daha iyi dinlemeni isterdim."

Bu adımları uygulayarak, bir durum karşısında ne hissettiğimizi hem de neye ihtiyaç duyduğumuzu uygun bir biçimde karşımızdaki kişiye aktarmış oluruz.

Bu makale 22 Nisan 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Psk. Esen Orhan

Uzm. Psk. Esen Orhan, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Uludağ Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nü başarıyla tamamlayarak Psikolog unvanını almıştır. Yüksek lisans eğitimini Hacettepe Üniversitesi'nde tamamlayarak Uzman Psikolog unvanı almıştır. Uzm. Psk. Esen Orhan mesleki çalışmalarına, Bursa'da devam etmektedir. MESLEKİ EĞİTİMLER VE SERTİFİKALAR: *Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi -DABATEM-Prof. Dr. Ebru ŞALCIOĞLU * Çocuklarda Bilişsel-Davranışçı Terapi Eğitimi- Psk. Nevin Dölek * Çocuk Merkezli Oyun Terapisi Temel ve İleri Düzey Eğitimi -Uzm. Psk. Dn. Filiz Çetin *EMDR 1. Düzey Uygulayıcı Sertifikası * Theraplay Bağlanma Temelli Oyun Terapisi Uygulayıcı Sertifikası Çocuk ve Ergenlerle EMDR * Çocukluk Travmaları ve EMDR Eğitimi * Çocuk ve Ergenlerde Oyun Terapisi ve EMDR Eğitimi * Wechler Çocuklar ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
Etiketler
Çocuk psikolojisi
Uzm. Psk. Esen Orhan
Uzm. Psk. Esen Orhan
Bursa - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube