Çocuklarda geniz eti

Çocuklarda geniz eti

Tıbbi adıyla adenoid olarak adlandırdığımız geniz eti dokusu, burun boşluğunun arka bölümünde, geniz bölgesinde yer alır. Geniz eti çocukların önemli bir kısmında 3-7 yaş arasında sıklıkla büyük bulunur. Bu durum tekrarlayan üst solunum yolu enfeksiyonları nedeniyle artar.

Eğer çocuğunuz:

Burundan nefes almada zorluk çekiyorsa,

Geceleri ağzı açık uyuyor ve horluyorsa,

Nefes alırken sesli alıyorsa,

Çocuğunuzda geniz eti olabilir. Geniz eti ile beraber gelişen üst solunum yolu enfeksiyonları sonucu çocuklarda kulak sorunları, gelişme geriliği, diş yapısının bozulması gibi durumlar yaşanabilir.

Tedavi :

Endoskopik muayene sonrasında saptanan geniz eti öncelikle ilaç tedavisi ile tedavi edilir. İlaç tedavisi ile geniz etinin küçülmediği ve çocuğun yaşam kalitesini etkilediği durumlarda geniz etinin alınması gerekir.Geniz eti ameliyatı genel olarak 3 yaşından itibaren genel anestezi altında yapılabilir. Başarısı çok yüksek bir ameliyattır ve hasta genel olarak aynı gün içinde taburcu edilir.

Bu makale 12 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Ercan Aydın

Op. Dr. Ercan AYDIN 1977 yılında Almanya’da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 2003 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise ;2004-2009 yılları arasında Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapmış ve Kulak Burun ve Boğaz Hastalıkları Uzmanı olmuştur. Uzmanlık eğitimi süresince özellikle burun cerrahisi ve horlama üzerine birçok ameliyat gerçekleştirmiş olup ;tezini de yine horlama cerrahisi üzerine hazırlamıştır. Uzmanlık eğitimi sonrası mecburi hizmet yükümlülüğünü 2009-2010 yılları arasında Erzurum Hınıs Devlet Hastanesi'nde Başhekim olarak yerine getirmiş olan Op. Dr. Ercan AYDIN Özel Ünye Çakırtepe Hastanesi ve Özel İnegöl Medice Hastanesi'nde görev yapmıştır. Mesleki çalışmalarına şu anda Özel Cihangir Hastanesinde ...

Etiketler
Çocuklarda geniz eti
Op. Dr. Ercan Aydın
Op. Dr. Ercan Aydın
Bursa - Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB
Facebook Twitter Instagram Youtube