Nefes ile alakalı sorunlar ameliyat ile son bulur mu?

Nefes ile alakalı sorunlar ameliyat ile son bulur mu?

Burun ile alakalı en büyük sorunlardan biri nefes alıp verme zorluğudur. Bu kişiler ağızlarını sürekli kapalı tutamazlar. Burnun iç kısmından kaynaklanan bu sorun ilk başlarda ilaç tedavisine tabii tutulur. Bu şekilde sonuç alınamazsa cerrahi müdahaleler ile bir işlem yapılır. Ciddi sıkıntılara neden olan solunum problemi en kısa sürede halledilmelidir. Sağlığınız ile alakalı konuları asala ertelemeyiniz. Burun özellikle zor bir kısımdır. Hassas yapıya sahip kıkırdak, kemik ve kolumella kısımları hemen hasar görebilir, burun fonksiyonlarınız da sıkıntılar oluşabilir. Nefes sorunu koku alma hissiniz de azalmalara sebebiyet verebilir. Buda tabi ki sizin için iyi bir şey olmaz.

Estetik rinoplasti olarak adlandırdığımız burun şekillendirme işlemleri aynı zamanda fonksiyonel bir rinoplasti olarak planlanabilir. Bu estetik rinoplasti ile amaç burnunuzun sadece estetik sorunlarını gidermek değil, aynı zamanda fonksiyonel açıdan size yarar sağlamak. Burunda oluşan hava yolu darlıkları, nefes alıp verişinizde zorluklar, ağzınızdan nefes alıp vermeye başlama, bu nedenle ağızda oluşan kuruluk ve koku alma sıkıntıları görülür. Bu şikâyetler zamanla artmaya başlıyorsa apne, uykusuzluk, tansiyon ve kalp gibi sorunlara neden olabilir. Bu nedenle yapılan ameliyatların amacı septumda bir eğrilik var ise, burun etlerinde küçülmeler meydana geliyorsa polip ve sinus sorunlarının giderilmesi solunumunuzun düzelmesinde katkı sağlar. Bir başka sorun ise burunun dış anatomi yapısından kaynaklanan nefes fonksiyonlarını etkilemektedir. Burnunuzda ki eğrilikler, ön kısmın çökmesi gibi durumlar solunum sorunlarına neden olabilir. Bu sorunlar ise eğriliklerin düzeltilmesi, zayıf noktaların küçük işlemler sonucu desteklenmesi ile solunumunuzun düzelmesine katkı sağlar.

Nefes alıp vermenizi zorlaştıracak bir sürü neden vardır. Bunların başından en çok burun kanatlarının destek kaybı nedeni ile birçok hasta burun ameliyatı için gelmesi sırasında bu görülür. Bu sorunda çözümsüz değil tabi ki. Septumdan alınan kıkırdak dokusu ile burun kanatlarınız desteklenir aynı zamanda güçlenir. Bu da solunumunuza düzelmesinde katkı sağlar. Her ameliyat öncesi burun için yapılan kapsamlı muayeneler sorunlarınızı daha net ortaya koyarak, çözüm sürecini hızlandırmada yardımcı oluyor.

Bu makale 14 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Ercan Aydın

Op. Dr. Ercan AYDIN 1977 yılında Almanya’da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 2003 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise ;2004-2009 yılları arasında Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapmış ve Kulak Burun ve Boğaz Hastalıkları Uzmanı olmuştur. Uzmanlık eğitimi süresince özellikle burun cerrahisi ve horlama üzerine birçok ameliyat gerçekleştirmiş olup ;tezini de yine horlama cerrahisi üzerine hazırlamıştır. Uzmanlık eğitimi sonrası mecburi hizmet yükümlülüğünü 2009-2010 yılları arasında Erzurum Hınıs Devlet Hastanesi'nde Başhekim olarak yerine getirmiş olan Op. Dr. Ercan AYDIN Özel Ünye Çakırtepe Hastanesi ve Özel İnegöl Medice Hastanesi'nde görev yapmıştır. Mesleki çalışmalarına şu anda Özel Cihangir Hastanesinde ...

Etiketler
Nefes almada tıkanma
Op. Dr. Ercan Aydın
Op. Dr. Ercan Aydın
Bursa - Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB
Facebook Twitter Instagram Youtube