Morluklar yaşamadan burun ameliyatı yapılabilir mi?

Morluklar yaşamadan burun ameliyatı yapılabilir mi?

Burun insan yapısının beş duyu özelliklerinden bir tanesidir. Diğer organlarımız gibi bizim için oldukça önemlidir. Genelde burunda oluşan sorunlar çok büyük olumsuzluklara neden olmaktadır. Nefes alıp vermede sıkıntılar oluşması, içeriden et büyümesi, yapıda ki yamukluk veya bozukluk gibi sorunlar ciddi sonuçlar doğurabiliyor. Burun ameliyatları deneyim ve profesyonellik ister. Bilinmeden acemilik ile yapılan burun ameliyatları size ciddi zararlar verebilir. Bu nedenle güvenilir, işinde gayet profesyonel ve iyi yerlerde yapılması sağlığınız için oldukça faydalı olacaktır. Çünkü yaptıracağınız bu ameliyatlar burnunuza hem içiten hem de dıştan zararlar verebilir. Solunumuz da sıkıntı yaratabilir, fonksiyonel gelişimini bozabilir ya da dış görünüşte şişlik, morluk, ameliyat izi gibi kalıcı durumlar oluşturabilir.

Burun eti solunum sırasın da aldığınız havayı ısıtır, nemlendirir, tozlardan arındırarak tam bir filtre görevi görmektedir. Burnunuzda ki fonksiyonlar açısından bu etler, yaralı olmasından dolayı oldukça önemlidir. Bizim açımızdan oldukça yaralı olan bu etler bazı nedenlerden dolayı aşırı büyüyecek olursa aldığınız hava geçişini azaltarak solunumunuzu zorlaştırabilmektedir. Bu da sizin için oldukça sıkıntılı bir durum olacaktır. Burun etlerinizin büyümesine sebep olan durumlar alerjik, enfeksiyon gibi nedenlerden olabilir. Bu gibi şişliklerde öncelikle ilaç tedavisi uygulanır. Bu ilaçlar düşük dozda kortizon içeren spreylerdir. Düzenli kullanıldığında sorunu azaltabilir. Fakat ilaç tedavisinin yetersiz kalması durumunda lazer veya radyofrekans tedavileri ile burun etlerinin küçültülmesi teklifi ileri sürülebilir. Basit bir işlem olan bu tedavilerin amacı, büyüyen burun etinin ısı ile büzüşmesini sağlayıp, hava kanallarını açmaktır. Bu işlemler işe yarayacaktır fakat zamanla tekrar edilmesi gerekmektedir.

Bir başka seçenek ise büyüyen bu burun etini veya kemiği cerrahi müdahaleler ile küçültülmesidir. Anestezi ile yapılan bu işlem biraz daha ağırdır fakat en etkili yöntem olduğu gözler ile görülebilmektedir. Eskilerde ise bu burun eti büyümesi sonucun da et cerrahi uygulamalar sonucu çıkarılırdı. Bu işlem karşısın da hastanın hava yolunun tamamen açılması ile kişi nefes alıp alamadığını anlayamamasından dolayı kişilik sorunları rahatsız edici durumlar ortaya çıkmıştır. Daha sonra çözümü bulunamayan bu komplikasyon olayı nedeniyle bu tedavi şeklinden kaçınılmıştır.

Bu makale 12 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Ercan Aydın

Op. Dr. Ercan AYDIN 1977 yılında Almanya’da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 2003 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise ;2004-2009 yılları arasında Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapmış ve Kulak Burun ve Boğaz Hastalıkları Uzmanı olmuştur. Uzmanlık eğitimi süresince özellikle burun cerrahisi ve horlama üzerine birçok ameliyat gerçekleştirmiş olup ;tezini de yine horlama cerrahisi üzerine hazırlamıştır. Uzmanlık eğitimi sonrası mecburi hizmet yükümlülüğünü 2009-2010 yılları arasında Erzurum Hınıs Devlet Hastanesi'nde Başhekim olarak yerine getirmiş olan Op. Dr. Ercan AYDIN Özel Ünye Çakırtepe Hastanesi ve Özel İnegöl Medice Hastanesi'nde görev yapmıştır. Mesleki çalışmalarına şu anda Özel Cihangir Hastanesinde ...

Etiketler
Burun ameliyatı sonrası
Op. Dr. Ercan Aydın
Op. Dr. Ercan Aydın
Bursa - Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB
Facebook Twitter Instagram Youtube