Çocuk merkezli - deneyimsel ve filial oyun terapisi

Çocuk merkezli - deneyimsel ve filial oyun terapisi

Çocuk Merkezli Oyun Terapisi

Terapistin değil çocuğun yönlendirilerek uygulanan bu yöntem çocukların kendilerine acı veren problemleri ortaya koyarak çözümlere oyun ile ulaşmayı amaçlamaktadır. Bu yöntemde oyun sırasında herhangi bir yönlendirme yapmadan çocuğun yönlendirmesine fırsat sağlayan bir yöntemdir.

Deneyimsel Oyun Terapisi

Çocukların çevrelerini bilişsel olarak değil deneyimsel bir şekilde anlamlandırdıkları sağlanan terapi şeklidir. Çocuğun terapisti oynadığı oyuna dahil etmek isterse terapist, o zaman oyuna dahil olur ve terapist çocuğun ona verdiği rolü oynar dışına da çıkmaz. Genel de çocuk terapiste zayıf kendine güçlü rol verir. Çocuğun terapiste hissettirdiği duygular genelde çocuğun kendi hissettikleridir. Bu duygular hor görülme, aşağılanma, cezalandırılma, değersiz hissetme gibi duygular olabilir.

Filial Oyun Terapisi

Filial Terapi, oyun ve aile terapisinin bütünleştirilmesidir. Çocuk ile aile arasındaki sorunları çözmede, aileninde işin içine katıldığı psiko-eğitimsel bir yöntemdir.

Bu makale 1 Kasım 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Psk. Harun Aysever

Harun Aysever, İlk ve orta öğretiminin ardından, lisans eğitimine Yakın Doğu Üniversitesi Psikoloji bölümüne başlamış ve lisans eğitimini dereceyle tamamlamıştır. 2016 yılında Yakın Doğu Üniversitesi Özel Eğitim Bölümünde yüksek lisans öğrenimine başlayıp Özel Eğitim bölümünde lisans dersleri vermeye başlamıştır. Bilim uzmanlığı derecesi almaya hak kazandıktan sonra Doktora programına başlayıp derslerini tamamlamış yeterlilik sınavına girmeye hak kazanmıştır. Yüksek öğrenim, uzmanlık ve çalışma yılları sürecince çeşitli çalıştay, kongre ve seminerlere katılmıştır. Ulusal ve Uluslararası makale ve bildiriler sunmuştur. Günümüzde kendi alanındaki tüm yenilikleri ve gelişmeleri yakından takip ederek şuan kurucu oluğu EKOL Psikolojik Danışmanlık merkezinde çocuk, ergen ve yetişkin olan bireylere terapiler vereye başlamıştır. Aynı zamanda b ...

Etiketler
Oyuncak seçimi
Uzm. Psk. Harun Aysever
Uzm. Psk. Harun Aysever
Hatay - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube