Cilt gençleştirme yöntemleri

Cilt gençleştirme yöntemleri

Yıllar geçtikçe, cilt yüzeyinde oluşan değişiklikler zamanın etkilerini gözler önüne sermektedir. Yaşlanmanın etkisiyle ciltte nem ve elastikiyet kaybı nedeniyle oluşan çizgiler, kırışıklıklar, sarkma, çökme gibi kusurlar meydana gelmektedir. Bu kusurları gidermek için çeşitli cilt gençleştirme teknikleri geliştirilmiş, cilt bakım ürünleri üretilmiştir. Fakat bir kusuru giderirken diğeri ya da diğerlerinin devam etmesi, yaşlanma sürecini engellemeyi pek de etkilemez. Bundan dolayı, artık cilt gençleştirme uygulamalarında kombine yaklaşım tarzını benimsemenin zamanı gelmiştir, diyebiliriz.

Peki, kombine tedavide sunulan cilt gençleştirme yöntemleri hangileridir? Ve bu yöntemlerin cildimize etkileri nelerdir?

Aquashine

Ameliyatsız cilt gençleştirme yöntemleri arasında, en etkili işlemlerden biri olan Aquashine, bir yüz mezoterapi uygulamasıdır. Cilt yenileme için ideal yöntemlerden biri olan Aquashine zengin içeriklere sahiptir. Aquashine mezoterapi içerisinde; 4 peptid, 24 aminoasit, 14 vitamin, 8 mineral ve koenzim bulunmaktadır.

Adından da anlaşılacağı üzere aquashine; cilde doğal, duru bir görüntü etkisi verir, cildin parlamasını sağlar. İçeriğinde bulunan yüksek konsantrasyondaki çapraz bağ içermeyen saf hyalüronik asit sayesinde cildi nemlendirir. Zengin multivitamin ve mineralleri ile cildi besler.

Formülündeki aminoasitler ve peptit kompleksler ile cildi yeniden yapılandırırken, nükleik asitler ve oligoelementler ise cildin bağışıklık sistemini arttırarak koruyucu kalkan görevi görürler. Uygulamanın sonucunda; sağlıkla ışıldayan, kırışıklıklardan arınmış, neme doymuş canlı ve sıkı bir cilt yapısına kavuşulur. Üstelik aquashine yüz dışında boyun, dekolte ve eller gibi diğer bölgelere de rahatlıkla uygulanabilen bir antiaging ürünüdür.

Somon DNA

Yapılan bilimsel araştırmalara göre, cilt yapısındaki eksik proteinleri tamamlayabilen en iyi kaynağın somon balığı DNA’sı olduğu kanıtlanmıştır. Somon balıklarının sütünden elde edilen serumun, deri altına enjekte edilmesi ile birlikte cildin ihtiyaç duyduğu, fakat yaşlanma, aşırı UV ışınları, sigara, alkol gibi olumsuz etkenlerden dolayı alınamayan proteinlerin bu işlemle tamamlanması gerçekleşir. Bu proteinlerin tamamlanması sonucunda, ciltte gün geçtikçe gençleşme meydana gelir. Cilt yaşlanmasını durduran ve yaşlanan cildin gençleşmesini sağlayan bu yöntem ile artık yaşlılık kavramı tarihe karışacak diyebiliriz.

Doğal cilt gençleştirme yöntemleri dediğimizde ilk akla gelen uygulamalardan olan Somon DNA uygulaması aşağıdaki durumlarda kullanılır:

-Cildin gençleşmesi, onarılması ve yenilenmesinde,

-Göz çevresinin aydınlatılmasında ve şişliklerin giderilmesinde,

-Hamilelik sonrasında veya kilo alıp verme sonucunda meydana gelen cilt çatlakları tedavisinde.

Somon DNA tedavisi 2-3 hafta arayla birkaç seans uygulanmaktadır. Her uygulama 15-30 dakika sürmektedir.

Regen PRP

Bu uygulamada derinin yenilenme ve gençleşme sürecini destekleyen, iki değerli etken madde olan PRP (platetten zengin plasma) ve Hyalüronik asit bir defada, tek bir iğne aracılığıyla ve kullanıma hazır tek bir kit sayesinde cilde uygulanmaktadır. Bu da cildinizin kendini yenilemesini sağlayarak genç, ışıltılı ve canlı bir dokuya sahip olmasına katkıda bulunmaktadır.

İsviçreli biyoteknoloji firması Regenlab tarafından üretilen Regenkit Cellular Matrix® tüpünde sunulan serum, kanımızdaki “iyileştirici/gençleştirici hücreler” olan trombositlerin üretimini olması gereken seviyede hızla çoğaltırken, Hyalüronik asit de bu değerli hücreler arasındaki besin alışverişini sağlıyor. Böylece tek bir PRP kiti ile iki güçlü gençleştirme yönteminin bir arada uygulanması mümkün olabiliyor.

Regenkit Cellular Matrix®’in en önemli bir diğer özelliği; serumun kişiye verildiği sırada hala canlı olan trombositlerin, deri altında canlılıklarını koruyarak büyüme faktörlerini salgılamaya devam etmelerini sağlamasıdır. Bu nedenle kişiden alınan kanla hazırlanan PRP serumu, en fazla iki saat içinde aynı kişiye uygulanmalıdır.

FDA ve CE onaylı olan Regenkit Cellular Matrix® cilt gençleştirmede yenilikçi yaklaşımı ve araştırmalar sonucu geliştirdiği içeriği ile PRP cilt tedavisi ve PRP yüz gençleştirme uygulamalarında lider yöntemlerdir.

Fraksiyonel Lazer Uygulamaları

Fraksiyonel lazer, etkinliği kanıtlanmış lazer sistemlerindeki yüksek enerjiyi cilt altına veren ve bu bölgede oluşturduğu ısı ve koagulasyon ile doğal yara iyileşmesini ve kolajen sentezini tetikleyerek yeni ve sağlıklı doku oluşmasını sağlayan etkili bir lazer sistemidir. Fraksiyonel lazer teknolojisi ile kolajen şeritlerin sıkılaşması sağlanırken, ileri dönemde de kolajen üretimi artar. Böylece daha taze bir cilt görünümü, ciltte sıkılaşma, izlerde ve lekelerde azalma, ince kırışıklarda azalma sağlanır. Fraksiyonel lazer ile kişinin ihtiyacına ve probleme yönelik olarak cilt yenileme, canlandırma, kırışıklık tedavisi, akne izi  ve çatlak tedavisi programları uygulanabilmektedir.

Şimdi kafanızda şöyle bir soru oluşmuş olabilir: ‘Bütün bu uygulamaların hepsi güzel ve hemen hemen hepsine ihtiyacım var. Hangi uygulamadan kaç seans gerekmektedir?’

Kapsamlı bir cilt analizi yapıldıktan sonra, cildinizin ihtiyacına göre, hangi uygulamadan kaç seans yapılacağına karar verilmektedir.

Bu makale 13 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Akif Mehmetoğlu

Uzm.Dr Akif MEHMETOĞLU, 1983 yılında Azerbaycan'da doğmuştur. 1997-2001 yılları arasında Bursa Işıklar Askeri Lisesi'nde, 2001-2005 yılları arasında Kara Harp Okulunu tamamladıktan sonra. 2005-2006 yılları arasında Orta Doğu Teknik Üniversitesi İngilizce Hazırlık bölümünde 1 yıl eğitim almıştır. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesindeki Lisans eğitimini, 2006-2012 yılları arasında tamamlayıp tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise 2012 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi ‘Deri ve Zührevi Hastalıklar’ alanında başladığı “Psoriasis Hastalarının Biyolojik Tedavide Kalım Süresi” Tezi ile 2016 yılında Dermatoloji Uzmanı olmuştur. 2014 yılında Bakü’de düzenlenen Dermatoonkoloji toplantısında; “Merkel Hücreli Karsinom ve Bazal Hücreli Karsinomun Bir Arada Görüldüğü Bir Olgu” ve “Generalize Püstüler Psoriasisli 3 Çocuk Olguda Adalim ...

Etiketler
Cilt gençleştirme
Uzm. Dr. Akif Mehmetoğlu
Uzm. Dr. Akif Mehmetoğlu
İstanbul - Dermatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube