Burun tıkanıklığı tanısı

Burun tıkanıklığı tanısı

Sürekli olan burun tıkanıklıkları genellikle burun orta direğinin eğriliği (Deviasyon), burun eti büyüklüğü, geniz eti büyümesi, nazal polip veya kronik sinüzitin bir sonucu olarak karşımıza çıkabilir. Uzun süreli alerjik nezle kronik burun tıkanıklığının başka bir sebebi olabilir. Çocuklarda burun tıkanıklıklarının en sık sebepleri ise alerjik sorunlar ve geniz eti varlığıdır.

Burun tıkanıklığı nefes alma probleminin yanında ek sağlık sorunlarına da neden olabilir. Sık tekrarlayan boğaz enfeksiyonları, farenjit, horlama ve uyku bozuklukları, uykuda nefes durması bunun sonucunda da tansiyon ve kalp ritim bozukluğu gelişebilir. Astımı olan hastalarda şikayetlerin arttığı görülür. Sabahları yorgun uyanılır ve gün içerisinde dikkati toplayamama, dalgınlık hali ortaya çıkar. Migreni tetikleyerek kronik baş ağrısı sorunlarına yol açabilir.

Bu makale 7 Nisan 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Doç. Dr. Mustafa Kaymakçı

Doç. Dr. Mustafa KAYMAKÇI, 1969 yılında Yozgat - Boğazlıyan'da doğmuştur. Lisans öncesi eğitimlerinin ardından Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1994 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise 1994 - 2007 yılları arasında Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaparak Kulak, Burun, Boğaz Hastalıkları Uzmanı olmuştur. 2007 - 2010 yılları arasında bir çok özel kuruluşta görev yapan, 2010 - 2016 yılları arasında Balıkesir Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde çalışmış olan Doç. Dr. Mustafa KAYMAKÇI, mesleki çalışmalarına Bursa'da bulunan özel muayenehanesi'nde devam etmektedir.   Web Adresi : https://drmustafakaymakci.com/ Instagram : @burun_estetik_bursa   ...

Etiketler
Tıkanıklık
Doç. Dr. Mustafa Kaymakçı
Doç. Dr. Mustafa Kaymakçı
Bursa - Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB
Facebook Twitter Instagram Youtube