Burun estetiği ve panik atak

Burun estetiği ve panik atak

Günümüz modern şehir yaşantısı, yoğun çalışma temposu , sürekli strese maruz kalma ve bazı geçirilmiş travmalar, panik atak hastalığının oluşumun da ve gelişimin de başlıca sebepler olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu yazımız da sayısı azımsanmayacak miktarda olan bu korku ve endişe nöbetleriyle, hayatın da en az bir defa karşılaşmış veya halen panik atak tedavisi olan hastalarımıza kendilerine yardımcı olacak bilgiler vermek amaçlanmıştır.

Burun estetiği olmaya karar verdikten sonra hastaneye anestezi doktoruyla görüşmeye geldiğiniz de, doktorunuza panik atak hastası olduğunuzu, varsa kullanmakta olduğunuz ilaçları mutlaka bildiriniz. Düzenli kullandığınız ilaçlarınızı kullanmaya devam ediniz.

Ameliyat günü hastaneye gelmeden önce ılık bir duş alınız. Bu sizin rahatlamanıza yardımcı olacaktır. Odanıza yerleştiğiniz de oda ısısı sizin için soğuk veya sıcak olabilir. Kat personelinden ısıyı ayarlamasını talep edebilirsiniz.

Odanıza, evinizdeyken sizi rahatlatacak ve evinizde hissetmenizi sağlayacak koku, obje vb. getirebilirsiniz. Özellikle doğal lavanta kokusunun insan psikolojisine iyi geldiği ve rahatlattığı bilinmektedir.

Anestezi doktorunuz, burun estetiği ameliyatından önce odanıza gelecektir. Kendisine nasıl hissettiğinizi mutlaka söyleyiniz (heyecanlı, gergin, endişeli, rahat ). Eğer endişeniz var ise size ameliyat öncesi sakinleştirici ilaç verilir ve bu süreci sakin bir şekilde geçirmeniz sağlanır.

Eğer sizi rahatlatacağını düşündüğünüz müzik, meditasyon dinlemek isterseniz müzik çalarınızı ve kulaklıklarınızı yanınıza almayı unutmayınız. Ameliyata onları dinleyerek inebilirsiniz.

Ameliyatınız gerçekleştikten sonra burnunuz da yumuşak delikli silikon tamponlar olacaktır.

Burun estetiği ameliyatı sonrası birçok hastamız rahatlıkla burundan nefes alabilmektedir.

Uyandıktan sonra uyandırma odasına alınırsınız ve yatağınızın yanın da mutlaka bir hemşire sizin için bekler.Tamamen kendinize gelene kadar orada istirahat edip hemşire refakatin de yatağınızla birlikte odanıza çıkartılırsınız.

Burun estetiği ameliyatından sonra kullanılan silikonlar, tamponlardan farklı aksine küçük, yumuşak ve incedir. Burnunuz da akıntı olabileceğinden zamanla tıkanabilir. En fazla iki gün orada kalacaklar. Bu süre de burundan nefes almaya gayret gösterelim. Silikonların deliklerinin tıkanmaması için, okyanus suyu ile burnunuzu yıkayabilirsiniz. Okyanus suyu sıkarken, burundan hafif nefes çekip vermek, silikonların tıkanmasını önleyecektir. Bu süreç normal ve iyileşme sürecinin bir parçasıdır.

Bu makale 12 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Barış Çakır

Etiketler
Burun estetiği ameliyatı sonrası
Op. Dr. Barış Çakır
Op. Dr. Barış Çakır
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube