Yanak ve elmacık kemiği dolgusu

Yanak ve elmacık kemiği dolgusu

Yanak ve elmacık kemiği dolgusu yaşla birlikte veya aşırı kilo vermeye bağlı bu bölgelerde görülen değişiklikleri restore etmek için kullanılır. Genel olarak elmacık kemiklerinin çıkık olması, çene hattının belirgin olması ile ortaya çıkan üçgen yüz şekli ideal bir görünüm olarak kabul edilir. Her yüzde bu görünümbulunmayabilir veya yaşla birlikte oluşan değişiklikler ile yanak bölgesindeki dokuların gülüş çizgilerine doğru birikmesi ile elmacık kemik bölgesinde volum azalması ve ağız çevresi çizgilerin derinleşmesi ortaya çıkabilir. 

Yanak ve elmacık bölgesi nasıl düzeltilir?

Yanak ve elmacık bölgesindeki volum kayıpları kişinin kendi vücudundan elde edilen yağ dokusu veya hayluronik asit içeren dolgular ile restore edilebilir. Deformite azsa ameliyat gerektirmeyen hazır dolgular daha çok tercih edilir. Eğer volum kaybı fazla ise veya ileri yaşlarda ameliyatsız sonuç alınamayacak kişilerde yağ enjeksiyonu veya yüz germe ameliyatları önerilir. 

Yanak ve Elmacık kemiği dolgunlaştırma nasıl uygulanır?

Kişilerin şikayetine veya gereksinimine göre değişmekle birlikte genel olarak yanak ve elmacık kemiği dolguları birlikte uygulanır. Hazır dolguların çok çeşitli şekilleri bulunmaktadır , dolgu maddelerinde  FDA onayı olan bir ürünü tercih etmek hasta güvenliği açısından önemlidir. Mutlaka doktorunuzdan tercih edilen ürün hakkında bilgi edininiz.

Yanak ve elmacık bölgesine ne kadar dolgu yapılır?

Yanak ve elmacık bölgesine yapılacak dolgu kişinin yüz bütünlüğünü bozmadan, rahatsız edici aşırı görünümlere kaçmadan doğal sınırlar içinde olmalıdır. Uygulama 15-20 dk içinde ayaktan yapılabilir. Nadiren uygulama bölgesinde hafif morluk olabilir. Kişi iş ve sosyal hayatına devam edebilir. Uygulamadan sonraki 2 hafta içinde yeniden değerlendirme yapılarak gerekirse touch-up uygulanır.

Bu makale 8 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Nurgül Altuntaş

Op. Dr. Nurgül ALTUNTAŞ, 1982 yılında Trabzon’da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından 1998 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 2005 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim Araştırma Hastanesi'nde yapmış ve 2011 yılında “Yanak defektlerinin onarımı” başlıklı tezi ile Plastik Rekonstruktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olmuştur.

Uzmanlık eğitimi sonrasında 2012 yılında İzmit Seka Devlet Hastanesi'ne atanmış, 2014 yılına kadar burada görev yapmış olan Op. Dr. Nurgül ALTUNTAŞ, 2015 yılından beri mesleki çalışmalarına kendisine ait Op. Dr. Nurgül ALTUNTAŞ Muayenehanesi'nde devam etmektedir. Ayrıca kendisi evli ve 2 çocuk annesidir.

Yazarı sosyal medya'da takip edin
Etiketler
Dolgu süresi
Op. Dr. Nurgül Altuntaş
Op. Dr. Nurgül Altuntaş
Kocaeli - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube