Bugün sınav kaygısı üzerine konuşalım.

Bugün sınav kaygısı üzerine konuşalım.

Bugün sınav kaygısı üzerine konuşalım.

Merhaba,

 

Bugün sınav kaygısı üzerine konuşalım.

 

Sınav kaygısı, kişinin sınav öncesinde edinmiş olduğu bilgilerin, sınav esnasında işlevsiz hale gelmesi ve beklenen başarının kaygı sebebi ile gerçekleşmesidir. Kişi öncesinde sınava çok hazır olabilir. Bilgi ve pratik konularında herhangi bir eksiği olmayabilir. Fakat sınav esnasında kişi bildiği ve kendi denemelerinde rahatlıkla çözebildiği konuları yapamayacaktır.

 

Sınav kaygısı kişinin başarısını doğrudan etkileyecektir. Bu da kişide yoğun bir değersizlik hissine sebep olabilir. Yani sınav kaygısı kişinin hayatını oldukça etkileyecektir. Farklı psikolojik rahatsızlıkları da beraberinde getirerek öğrencinin başarısızlığını kronik bir hale getirebilir.

 

Ülkemizde, eğitim sistemi sınavlar üzerinedir ve öğrencilerin başarıları genellikle sınavlar üzerinden ölçülmektedir. Bu ölçüm öğrencilerin sahip olduğu sınav kaygısını tetiklemekte ve zaman zaman performanslarını düşürmektedir.

 

Sizler de bu konu üzerinde çalışmak istiyorsanız benimle iletişime geçebilirsiniz."

Bu makale 15 Nisan 2024 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Psk. Dan. İrem Doğan

Ben Psikolojik Danışman İrem Doğan.  2023 senesinde Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nden mezun oldum. Lisans hayatımda çeşitli stajlar ve eğitimler ile kendimi alanımda geliştirme fırsatı buldum. Bunlara ek olarak lisans hayatımda çeşitli sivil toplum örgütlerinde sorunluluklar üstlendim. Sivil toplumda çalışma alanlarım yaşlı ve gençler üzerine oldu. Şimdi ise meslek alanımda ergen, genç ve genç yetişkinler ile çalışmaktayım. 

Psk. Dan. İrem Doğan
Psk. Dan. İrem Doğan
Ankara - Psikolojik Danışman
Facebook Twitter Instagram Youtube