Bruksizme ( diş sıkma) botox mucizesi

Bruksizme ( diş sıkma) botox mucizesi

Diş sıkan kişiler genellikle sabahları ciddi ağrılarla uyanırlar. Gün içerisinde de farkında olmadan diş sıkma alışkanlığı devam eder.

Özellikle uyku sırasında dişlerimizi sıkarken kullanmış olduğumuz sıkma kuvveti, normal günlük yaşantımızda uyguladığımız kuvvetin çok üstündedir. Önceleri dişlerde hassasiyetle başlayan kötü etkileri ilerleyen dönemlerde diş sıkmasından dolayı dişleri saran çene kemiğinde kemik erimeleri oluşabilir. Buna bağlı olarak zaman içerisinde dişlerimizde herhangi bir sıkıntımız olmasa da bu kemik erimesinden dolayı diş eti rahatsızlıkları oluşmaya başlar  ve sağlıklı dişlerimizi kaybedebiliriz.

Bunlara ek olarak çene kemiklerinde ya da dişte sebepsiz yere bir çürük ya da bir iltihaplanma varmışçasına ağrılar hissedebiliriz. Bu rahatsızlıkta diş hekimi tarafından hazırlanacak olan gece plaklarının kullanılmasıyla tedavi sağlanabilir. Gece plağının çözüm olmadığı durumlarda çenemizi kapatan kaslarda oluşan aşırı çiğneme kuvvetini botoks uygulayarak ortadan kaldırabiliriz.

Botox ilacının ilk kullanım alanı estetik değildir. Pek çok nörolojik hastalık, göz tikleri ve şaşılıkta kullanılmıştır ve kullanılmaya devam edilmektedir. Bu uygulamalar esnasında fark edilmiştir ki; kaş arasında ve göz çevresinde ki kırışıklıklar yok olmuştur. Bunun üzerine araştırmalar yapılarak estetik ve kozmetik alanlarda kullanımı başlamış ve alınan sonuçların son derece iyi olmasından dolayı estetik kullanımı yaygınlaşmıştır.

Gıcırdatma sonucunda şakak ve yanak bölgesinde kasların aşırı çalışmasından dolayı kas ve baş ağrısı yaşıyor, çene ekleminde çıtırtı ve kenetleme ile karşılaşıyorsanız, tıbbın birçok alanında kullanılan "botoks" ile bu sıkıntılar ortadan kalkıyor.

 

Bu makale 14 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dt. Arzu Yalnız Zogun

Dt.Arzu Yalnız Zogun,1972 yılında Elazığ'da doğmuştur. Lisans öncesi öğreniminlerinin ardından, İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde başladığı eğitimini 1994 yılında bitirerek diş hekimi unvanını almıştır.  5 yıl boyunca Acıbadem Hastanesi'nde,6 yıl boyunca Cosmodent Diş Hekimliği ve İmplantoloji Merkezi'nde görev yapmış olup mesleki çalışmalarına 2000 yılından beri kendi muayenehanesi'nde çalışmalarına devam etmektedir. Yurt dışında özellikle Fransa ve İsviçrede İmplantoloji alanında çalışmalara katılmış olup her yıl implantoloji ve Estetik Diş Hekimliği alanlarındaki yenilikler üzerine yapılan kongrelere katılmaktadır. Diş hekimliğinde önemli bir yere sahip, EDAD (Estetik Diş Hekimliği Akademisi Derneği) ve OSSADER (OsseoIntegrasyon Akademisi Derneği) üyelikleri vardır. İyi derecede İngilizce ve orta derecede Fransızc ...

Etiketler
Bruksizme ( diş sıkma) botox mucizesi
Dt. Arzu Yalnız Zogun
Dt. Arzu Yalnız Zogun
İstanbul - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube