Çene darlığı nedeniyle dişlerin sürmesi için gerekli yer olmayabilir ve dişler uygun olmayan pozisyonlara yerleşerek o bölgede iltihaba neden olabilir. Bu da iltihabın bütün ağız, burun ve solunum yoluna yayılmasına neden olur.
Kist oluşumuna neden olabilir ve bu kist bütün çene kemiğine yayılabilir, komşu dişlerin çürümesine ve çekilmesine neden olabilir.
Üst çenede sinüslere olan yakınlığından dolayı, sinüslerin iltihaplanmasına yol açabilir ve vücutta bir fokal enfeksiyon riski yaratır.
Diş hekiminin yapacağı bir tedaviyi (protez, dolgu gibi) ve ortodontik tedavinin başarısını engelleyebilir.
Bu nedenlerden dolayı gömülü, yarı gömülü veya çok geride çıkmış yirmi yaş ve diğer dişlerin şikayet olmadığı durumda bile çekilmesi en doğru tedavi yöntemidir .
Genel Anestezi ve Sedasyon
Çok uzun sürebilecek tedavileri tek seansta tamamlama olanağı sunan bu yöntem, fiziksel ve zihinsel engelli, oturma güçlüğü çeken veya diş tedavisi korkusu olan, aşırı bulantısı olan, zamanı kısıtlı yetişkin ve çocuk hastalar için büyük kolaylık sağlamaktadır. Genel anestezi hastanelerde yapılabilir. Muayenehane şartlarında anestezi uzmanı eşliğinde i.v. sedasyon uygulanır.