Zirkonyum diş kaplama

Zirkonyum diş kaplama

Zirkonyum Porselenler 

Cad-Cam sistemi ile gerçekleştirilen zirkonyum porselenler ile dişlerinden ve gülüşünden memnun olmayanlar istedikleri dişlere ve gülüşe sahip olabilirler. Zirkonyum maddesi 2000 li yıllardan bu yana diş hekimliği uygulamalarında kullanılmaktadır.

Zirkonyumun Avantajları Nelerdir?

Estetik Diş Hekimliği uygulamalarında kullanılan zirkonyum en estetik ve ileri teknoloji bir materyeldir. Zirkonyum hem ön hem de arka dişlerde uygulabilir. Zirkonyumun porselenler 900 megapaskal dirence sahiptir. Bu sebeple güçlü bir porselendir. Zirkonyum porselenler ışık geçirme özelliğine sahip olması tamamen doğal diş görünümünü yansıtır. Porselen bir diş altındaki metal ise ışığı yansıtmadığı için mat bir görünüme sahiptir. Dişlerdeki metale bağlı olan bu cansız görünüm zirkonyum maddesi ile çözülmüştür. Zirkonyum dokuya zarar vermez ve diş eti ile uyumludur, alerji yapmaz. Öyle ki diş eti çekilmesinde veya diş eti hastalıklarında oluşan morlukları göstermez.

Zirkonyum Dişler Nasıl Hazırlanır?

Klasik porselen diş hazırlama ve ölçü alım işlemi ile zirkonyum dişlerin hazırlanma işleminin herhangi bir farkı yoktur. Zirkonyum dişlerin, porselen dişlerden farkı laboratuar işlemi sırasında başlar. Zirkonyum dişlerde hasta ağzından alınan ölçüler bilgisayar ortamında optik okuyucular ile taranır. Zirkonyum levhalardan tamamen el değmeden freze sistemleri ile bilgisayar tarafından kesilerek şekil verilir. Kamera desteği ile veriler bilgisayara aktarılır. Sonrasında tasarımları (CAD) oluşturulur ve üretimine (CAM) geçilir. Bu yöntem ile yapılan porselenin alt yapısında kristal veya zirkonyum materyali mevcuttur bunun sayesinde dişlerde doğal bir estetik yakalanmaktadır.

Sonraki yazımda da lamina diş kaplamaları anlatacağım sağlıkla kalın.

Bu makale 13 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dt. Sertaç Kızılkaya

1992 yılında İstanbul Ü. Diş Hek Fak mezun oldu.

Ünüversiteden mezun olduktan sonra estetik diş hekimliği implant ve lamina konularında yurt içi ve yurtdışı birçok mesleki bilimsel kongre ve sempozyumlara katıldı.

Büyük bir hastanenin diş kliniğinde çalıştıktan sonra kendi muayenehanesi kurdu.15 yıldan fazla süre ile muayenehanesinde serbest diş hekim olarak çalıştıktan sonra 2013 yılında İstanbul Küçükçekmece E 5 Yanyol No 108 adresinde bulunan Korudent diş kliniğini kurdu. Halen kendi kliniğinde hasta kabul etmektedir. 

Diş Hekimi Sertaç Kızılkaya

Etiketler
Zirkon kaplama
Dt. Sertaç Kızılkaya
Dt. Sertaç Kızılkaya
İstanbul - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube