Botoks uygulamaları

BOTOKS UYGULAMALARI

Botoks uygulamaları

Her kadının kendine özel güzellik anlayışı vardır. Ancak orantılı bir yüz, kusursuz ve eşsiz bir cilt çoğumuzun güzellik algısı arasında yer alır. Zamanın getirdiği yaşlanma etkileri ile cildimizde sarkma, lekelenme ve bozulmalar meydana gelebilir. Botoks uygulamaları ile zamanın bizden aldığı güzellik, geri getirilebilmektedir. Botoks ile ciltteki kırışıklıklar ve bozulmalar giderilerek daha pürüzsüz, daha genç bir cilt görünümü yaratılabilir. Yaşlanmanın getirdiği etkilerin yanında aşırı terleme tedavilerinde de kullanılan botoks uygulamaları ile ter bezlerinin aşırı çalışması durdurularak fazla terlemenin önüne geçilebilir.

 

Botoks Hangi Bölgelere Uygulanabilir?

Botoks uygulamaları, hemen hemen uygun olan her bölgeye enjekte edilebilmektedir. Ameliyatsız güzelliğin ilacı olan botoks; kaş arası kırışıklıkları, alın kırışıklıkları, kaz ayakları, dudak üstü kırışıklıkları, yanaklarda sarkma, gummy smile dediğimiz gülerken diş etlerinin görünmesi, boyundaki dikey bantların tedavisi, diş sıkma tedavisi, aşırı terleme problemi gibi tedavilerde kullanılabilmektedir. 

 

Botoks Nasıl Uygulanır?

Botoks, cilde enjeksiyon şeklinde uygulanan bir işlemdir. Kişiye uygun olarak hazırlanan botulinum toksinler, botoks yapılması istenen bölgeye enjekte edilir. Ağrılı bir işlem olmayan botoks, kısa sürede tamamlanabilmektedir. Botoks, işlemden 3-4 gün sonra başlayıp ilk bir hafta içinde tam olarak etkisini gösterir. Etki süresi ise yaklaşık 4-6 ay arasındadır. Etkisini yitirdikten sonra isterseniz botoks işlemini tekrarlayabilirsiniz.

 

Botoks Uygulamasından Sonra Nelere Dikkat Edilmelidir?

Botoks işleminden sonra günlük hayatınıza rahatlıkla geri dönebilirsiniz. İşlemin ardından geçici şişlikler veya morluklar meydana gelmesi oldukça doğaldır. Endişe etmemelisiniz. Ancak botoks uygulamasından sonra dikkat etmeniz gereken bazı durumlar vardır. Botoks enjeksiyonundan sonra iyileşme sürecinde mimikleri fazla hareket ettirmemeye ve öne eğilmemeye özen göstermelisiniz.  Yüze baskı uygulamadan duş alabilirsiniz ancak yüz yıkanırken soğuk su kullanmanızı tavsiye ederiz.

Bu makale 4 Ağustos 2022 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Ahmet Arslanoğlu

Dr. Ahmet ARSLANOĞLU , 1987 yılında İstanbul Bakırköy’de doğmuştur. İlk ve orta öğrenimini Arif Nihat Asya ilköğretim okulunda, lise eğitimini Florya Tevfik Ercan Anadolu Lisesinde 1.likle tamamlamıştır. 2005-2011 yılları arasında Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesindeki eğitimini başarı ile tamamlayarak mezun olmuştur. Mezuniyeti sonrası 1 yıl 112 acil serviste saha hekimliği yaptıktan sonra 2012 yılında İstanbul Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde uzmanlık eğitimine başlamıştır. 2016 yılında uzmanlık eğitimini tamamladıktan sonra mecburi hizmeti için Hakkari’ye gitmiştir. 2016-2018 yılları arasında Hakkari Devlet Hastanesinde görev almasının ardından 2018-2021 yılları arasında Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Bursa Gürsu Cüneyt Yıldız Devlet Hastanelerinde çalışmıştır. Asistanlık eğitiminin ilk günlerinden it ...

Etiketler
Botoks
Op. Dr. Ahmet Arslanoğlu
Op. Dr. Ahmet Arslanoğlu
İstanbul - Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB
Facebook Twitter Instagram Youtube