BURUN ETİ KONKA AMELİYATI NEDİR?

Op. Dr. Orhan Alan
Op. Dr. Orhan Alan
9 Kasım 2015744 görüntülenme
Randevu Al
BURUN ETİ KONKA AMELİYATI NEDİR?

Burun, kişinin nefes alma ihtiyacını karşıladığı gibi aynı zamanda solunan havaların mikrop ve tozlardan arındırarak nemlendirir ve akciğerlere taze havayı iletir. Bu iletim işlemi, konka adı verilen burun etleriyle yapılır. Burnun bu görevleri sağlıklı bir şekilde yapabilmesi için burun etlerinin normal boyutta olması gerekir. Oluşabilecek farklılıklar burun eti konka ameliyatı ile giderilmeye çalışılır.

Estetik kaygılardan çok sağlık nedenleriyle yapılan burun eti ameliyatı, kişinin yaşamını sürdürmesi için ihtiyacı olan nefes alma işlemini kolaylaştırarak kişiye yeni bir hayat kalitesi kazandırır.

KİMLER BURUN AMELİYATI OLMALI?
Burun eti büyümesi en çok alerjik bir bünyeye sahip olan kişilerle birlikte sigara kullananlarda görülür. Ayrıca burun eğriliği ya da burun kemiği kırığı yaşayan kişilerde burun tıkanıklığı meydana gelmekte ve zamanla her iki burun eti de şişmektedir. Bu durumlara da başvurulması gereken ameliyat burun eti ameliyatı olarak bilinir.

BURUN ETİ AMELİYATI FİYATI NEDİR?
Burun eti ameliyatı fiyatı için uzman doktor tarafından muayene olunması şarttır. Bu muayene sırasında kişinin ihtiyacı olan ameliyat şiddeti ve burun eti ameliyatı fiyatı belirlenir.
Burun eti ameliyatı fiyatı almak ve ücretsiz muayene olmak için form doldurabilir ya da iletişim numaralarımızdan bizimle iletişime geçebilirsiniz.

BURUN ETİ BÜYÜMESİNİN BELİRTİLERİ NELERDİR?

Burun eti büyüklüğünün birinci belirtisi uzun süreli burun tıkanıklığıdır. Nefes almayı etkileyen bu durum, burun kemiklerinin kırık ya da eğri olmasıyla alakalı olabilmektedir. Diğer belirtiler ise; sık sık ağızdan nefes alma, gece nefessiz kalıp uyanma, sabah halsizlik ve sabahları susama hissi olarak bilinir.

BURUN ETİ AMELİYATINDAN SONRA NELERE DİKKAT ETMEK GEREKİR?

Lokal ya da genel anestezi ile yapılabilen burun eti ameliyatından sonra burun bölgesinde kanama gibi belirtiler olabilmektedir. Bu belirtiler son derece normal olup kesinlikle korkulması gereken bir durum değildir. Burun ameliyatı sonrasındaki gün taburcu edilebilen hastanın yaklaşık 10 gün ağır hareketlerden kaçınması ve dinlenmesi gerekir. Bu süre zarfında sık sık burunda yer alan materyallerin temizlenmesi ve değiştirilmesi gerekir. Aynı zamanda doktorun belirleyeceği tarih aralıklarıyla kontrole gidilmesi gerekmektedir.

Etiketler

Burun eti büyümesiBurun eti büyümesi tedavisiBurun eti büyüklüğüBurun eti büyüklüğü ameliyatıBurun eti büyümesi nedenleriBurun eti büyümesi neden olurBurun eti büyümesinin tedavisinde neler yapılır

Yazar Hakkında

Op. Dr. Orhan Alan

Op. Dr. Orhan Alan

Op. Dr. Orhan ALAN, 1965 yılında İstanbul’da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nde başaldığı tıp eğitimini 1989 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İstanbul Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji ve Klinik Mikrobiyoloji Kürsüsü'nde ve Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Kliniğinde 1 yıldan  fazla süre asistan olarak çalışmış ve ardından Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Kliniği'nde asistanlığa ihtisasını yapmış ve KBB Uzmanı olmuştur.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır