Rinoplasti

RİNOPLASTİ

Rinoplasti

Burun hem fonksiyonel hem de estetik açıdan bizi doğrudan etkileyen en önemli organlardan biridir. Rahat nefes alabilmenin yanında estetik ve kusursuz bir buruna sahip olmak da oldukça önemli hale gelmiştir. Yüzdeki merkezi konumu nedeniyle yüzün ifadesini oldukça etkileyen burun, son yıllarda oldukça tercih edilen estetik operasyonlar arasında popülerliğini korumaya devam etmektedir. 

 

Rinoplasti Nasıl Uygulanır?

Rinoplasti, kısaca burunda meydana gelen şekil bozukluklarını gidermek için yapılan bir estetik operasyondur. Operasyon, açık ve kapalı olmak üzere iki şekilde yapılabilmektedir. Açık rinoplasti, özellikle büyük değişiklikler yapılmasını talep eden ya da daha önce burun estetiği olmuş hastalarda tercih edilmektedir. Açık rinoplasti uygulamasında burun delikleri arasından küçük bir kesi açılarak operasyon gerçekleştirilir. İyileşme süreci kapalı rinoplastiye göre daha uzun sürmektedir. Ancak bu sizi endişelendirmesin çünkü uzman bir doktorun uyguladığı rinoplasti işlemi sizleri sağlıklı bir buruna kavuşturacaktır. 

Kapalı rinoplasti ise burun delikleri içinden kesi açılarak gerçekleştirilir. Kapalı rinoplasti, küçük çaplı bozuklukların tedavisinde tercih edilen bir yöntemdir. Açık rinoplastiye göre iyileşme süreci oldukça kısadır. 

 

Rinoplasti İyileşme Süreci Ne Kadardır?

Burun ameliyatında iyileşme süreci, operasyonun durumuna göre değişebilir. Genellikle operasyondan sonra 4-6 saat içerisinde dolaşmaya, bulantı ve kusma yoksa yemek yemeye başlayabilirsiniz. Ameliyat tamamlandıktan sonra buruna tampon yerleştirilir, bu tamponlar yaklaşık 1-2 gün burunda kaldıktan sonra çıkarılabilir. Burun ameliyatından sonra herhangi bir komplikasyon gerçekleşmediği durumda, 7-10 gün arası bir süre geçtikten sonra iş hayatına geri dönebilirsiniz. Operasyon sonrasında şişlik ve morluk oluşması oldukça olağan bir durumdur. Yaklaşık 1 hafta 10 gün içerisinde bu morluklar hafifleyecektir. İyileşme süreci boyunca başınız yukarıda kalacak şekilde uyumanızı tavsiye ediyoruz. Ağır sporlardan ve egzersizlerden kaçınmalı, mimiklerinizi aşırı derecede hareket ettirmemeli ve doktorunuzun tüm tavsiyelerini dikkate almalısınız.

Bu makale 4 Ağustos 2022 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Ahmet Arslanoğlu

Dr. Ahmet ARSLANOĞLU , 1987 yılında İstanbul Bakırköy’de doğmuştur. İlk ve orta öğrenimini Arif Nihat Asya ilköğretim okulunda, lise eğitimini Florya Tevfik Ercan Anadolu Lisesinde 1.likle tamamlamıştır. 2005-2011 yılları arasında Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesindeki eğitimini başarı ile tamamlayarak mezun olmuştur. Mezuniyeti sonrası 1 yıl 112 acil serviste saha hekimliği yaptıktan sonra 2012 yılında İstanbul Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde uzmanlık eğitimine başlamıştır. 2016 yılında uzmanlık eğitimini tamamladıktan sonra mecburi hizmeti için Hakkari’ye gitmiştir. 2016-2018 yılları arasında Hakkari Devlet Hastanesinde görev almasının ardından 2018-2021 yılları arasında Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Bursa Gürsu Cüneyt Yıldız Devlet Hastanelerinde çalışmıştır. Asistanlık eğitiminin ilk günlerinden it ...

Op. Dr. Ahmet Arslanoğlu
Op. Dr. Ahmet Arslanoğlu
İstanbul - Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB
Facebook Twitter Instagram Youtube