Botoks hangi durumlarda yapılır?

Botoks hangi durumlarda yapılır?

İnsan vücudunu yaşlanma, stres, kötü yaşam tarzı, tempolu iş hayatı, sigara, alkol, menopoz, hava kirliliği ve bunlara benzeyen bir sürü durum kötü yönde etkiler. Bu kötü yönde etkilenme daha çok ciltte kırışıklıklara sebep olmaktadır. Bu durumlardan bazılarını yok etmek neredeyse imkânsızdır. Örneğin yaşlanma durumu. Fakat bu durumun etkilerini azaltmak mümkündür. Bu etkileri azaltmak için botoks yöntemi uygulanmaktadır. Bu yöntem bir bakteriden elde edilen proteinden oluşmaktadır. Protein günümüzde göz ve sinir sitemi hastalıklarında kullanılırken bunlara ek olarak yaklaşık on senedir kırışıkların tedavi edilmesinde de kullanılmaktadır.

Botoks hangi durumlarda yapılır?

Yukarıda da bahsedildiği gibi insanların vücutlarında kırışıklık oluşumu için bir sürü sebep vardır. Tabi ki bu kırışıklıklardan kurtulmanın da yolları vardır. Bu yollardan biri olan botoks kırışıklıkların giderilmesi için uygulanır.

Bunun yanı sıra aşırı terlemenin giderilmesinde de kullanılmaktadır. Kişi kırışıklıklarından rahatsızsa, aşırı terliyorsa ve kendini iyi hissetmiyorsa botoks yöntemi ile bu durumlardan kurtulabilir.

Kırışıklıklar nasıl oluşur?

Kırışıklıklar kasların kasılarak vücuda yerleşmesi ile meydana gelmektedir. Bu kaslar gülerken, kaşlarımız çatılırken, konuşurken cilt altında kasılırlar. Bir süre sonrada vücuda yerleşerek çizgileri yani kırışıklıkları meydana getirir. Botoks yöntemi kas kasılmasını engeller.

Ciltte gerginlik sağlar. Ve düzelme meydana gelir. Fakat bu çizgiler zamanla daha da derinleşir ve tek başına bu yöntem yeterli olmayabilir. Kırışıklıkları önlemeye yarayan bu yöntem 18-65 yaş arası her bireye uygulanabilir.  Özellikle yüz ve boyun bölgesinde bulunan kırışıklıklar için iyi bir yöntem olarak değerlendirilmektedir. Hamile ve emziren bayanlarda önerilmeyen bir yöntemdir.

Yöntem kişiye uygulanırken dudak ve yüz dolgusunda olduğu gibi lokal anestezik bir krem ile uyuşma sağlanır. İğnelerle kırışıklıkların olduğu kısımlara enjeksiyon yapılır. Tedavinin süresi on veya on beş dakikadır. Tedavi sonrasında iki hafta süre geçince etki görülmeye başlar.

Bu makale 17 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Doç. Dr. Murat Sarıcı

Doç. Dr. Murat SARICI, 1979 yılında Ankara'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 2003 yılında başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tamamlayarak 2010 yılında Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olmuştur. Kariyerine Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde devam eden Murat Sarıcı 2017 yılında aynı hastanede ''Doçent Doktor'' unvanı almıştır. Doç. Dr. Murat SARICI, uluslararası deneyimlere sahiptir 2007 yılı Nisan ve Eylül ayları arasında Tokyo Showa Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Kliniği Tokyo, Japonya’ da, 2008 yılında Zürih Üniversitesi Tıp Fakültesi Temel Mikrocerrahi Kursunda ve 2014 yılı Şubat ve Nisan ayları arasınd ...

Etiketler
Botoks ne işe yarar
Doç. Dr. Murat Sarıcı
Doç. Dr. Murat Sarıcı
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube