Botoks hakkında bilinmesi gerekenler

Botoks hakkında bilinmesi  gerekenler

Özünde bir bakterinin oluşturduğu protein olan botoks, ilgili kas içine verilmesiyle uygulanan enjeksiyon yöntemidir. Çizgileri ve kırışıklıkları oluşturan hareketlerden sorumlu yüz kaslarına çok az enjekte edilerek kırışıklıklarda ve çizgilerde düzelme sağlanır. Bu düzelme ortalama 4-6 ay arası sürer ve bu sürecin sonunda tekrar yaptırmak gerekir.

Hedeflenen bölgelere yapıldıktan sonra etki 3-5 gün içinde ilerleyici bir şekilde artar ve 10-14 gün içinde tamamlanır. Bu süre boyunca uygulama yapılan bazı hastalarda asimetri olabilmesine rağmen ilaç etkisini gösterdikçe bu durum kendiliğinden düzelir.

Yüz estetiğinde en sık alın çizgileri,glabellar alan (iki kaş arası) ve göz çevresi alanlarındaki kırışıklık ve çizgileri düzeltmek amaçlı uygulanır. Çenede portokal kabuğu görünümünü düzeltmek, dudak üstündeki smoker's lines çizgilerini düzeltmek, boyun bölgemizde çizgilerimizi azaltmak amaçlı ileri seviye uygulamalarıda yapılmaktadır.

Daha dinç ve genç bir görünüm hedeflenen botoks uygulaması ağrısızdır. Kıl tipi denilen iğnelerle uygulanır. İşlem esnasında hafif yanma, hafif acı olmakla birlikte hemen saniyeler içerisinde azalr. İşlem sonrası 15-30 dakika içinde yüzünzde iğne izleride dahil hiçbirşey kalmaz ve günbegün değişiminiz başlar.

Çok etkin olarak kullanıldığı, sosyal hayatın önemli problemlerinden olabilen,koltukaltı terlemesinde de , yaklaşık 10 dakikalık bir uygulama ile 3 gün içinde koltuk altı bölgesinden terleme problemi düzeltilir.

Uygulama öncesi nelere dikkat etmeliyim?

Uygulama öncesi iyice dinlenmiş olmak önemlidir. Alkollü içeçekler tüketilmemelidir. En az üç gün öncesinden; ginko biloba, kan sulandırıcı ilaçlar, yeşil çay, aspirin ve non-steroid romatizmal ilaçlar kesilmelidir.

Uygulama sonrası nelere dikkat etmeliyim?

Uygulama sonrası hamam, sauna, spa ve masaj gibi uygulamalardan uzak durulmalıdır. En az 1 hafta süre ile masaj yaptırılmamalıdır. Botoks yapılan alanlara masaj yapmak ilacın istenmeyen bölgelere yayılmasına sebep olabilir. Uygulama sonrasında en az dört saat boyunca yatar konuma gelmeyiniz, öne aşağıya eğilmeyiniz. Ağır sportif faaliyetlerden uzak durunuz. İstenmeyen sonuçlar ile karşılaşmamak için bu önerileri dikkate almanız çok önemlidir.

Bu makale 8 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Yusuf Topal

Uzm. Dr. Yusuf TOPAL, 1981 yılında Kocaeli - Gölcük'te doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Gülhane Askeri Tıp Akademisin'de başladığı tıp eğitimini 2005 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, aynı üniversitede yapmış ve 2014 yılında Dermatoloji Uzmanı olmuştur. 

2006 - 2008 Yılları arasında İzmir Seferihisar Askeri Eğitim Birliği'nde, 2008 - 2009 yılları arasında Van Kolordo Komutanlığı'nda, 2009 - 2010 yılları arasında Van Askeri Hastanesi'nde yılları arasında Danışman ve Acil Sorumlusu olarak, aynı hastanede 2014 - 2016 yılları arasında Dermatoloji Uzmanı olarak görevine devam etmiş olan Uzm. Dr. Yusuf TOPAL, 2016 - 2017 yılları arasında Çanakkale Asker Hastanesi'nde çalışmalar yapmış ve mesleki çalışmalarına Antalya'da bulunan özel muayenehanes'inde devam etmektedir.

Etiketler
Gençleştirme teknikleri
Uzm. Dr. Yusuf Topal
Uzm. Dr. Yusuf Topal
İstanbul - Dermatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube