Botoks - kırışıklık tedavisi

Botoks - kırışıklık tedavisi

Botoks, Clostridium botulinusmus isimli bir bakteriden elde edilen ve amacı kasları gevşetmek olan bir ilaçtır. 20 yıldan fazla bir zamandır tıbbın değişik branşlarında adele kasılmalarını rahatlatmak amacıyla kullanılmaktadır. Medikal estetikteki kullanım amacı yüz çizgilerini geçici bir süre için yok etmektir.

Yüz mimiklerini yapmamızı sağlayan kaslar, üstlerini örten deriye yapışıktırlar. Bu nedenle gülme, ağlama, üzülme, endişelenme gibi duygulanım durumlarında bu mimik kasları harekete geçerken üzerlerindeki deriyide büzüştürüler. Böylece kırışıklıkların ilk adımı atılmış olu. Elbette yıllarca süren bu işlem, aynı zamanda cildin esneklik yapısınında azalması ile birleşince kırışıklıklar oluşmaya başlar. Botoks bu kasları gevşeterek hem bu sürecin önüne geçer yani bir anlamda koruyucu etki yapar yaşlılık sürecini yavaşlatır diğer taraftanda daha huzurlu daha genc daha parıltılı dinamik bir yüz ortaya çıkar. Buda insanın kendine olan özgüvenini olumlu yönde etkiler ve kişi kendini daha mutlu hisseder.

Botoksun insan ruhunda yarattığı mutluluğu hissedenlerin bu tedaviyi samimiyetle savunmalarına karşın buna şiddetle muhalefet eden bir kesimde yok değil. Bunların korkuları yanlış uygulamaları magazin sayfalarında görmelerinden, kaynaklanıyor. Mimiklerim kaybolursa, maske gibi bir yüzüm donuk bir ifadem olursa gibi. Halbuki doğru botoks uygulaması hekimin tecrübesi oranında mümkün ve korkmalarına sebep olan görüntüler usta bir hekim tarafından uygulanırsa oluşmayacaktır ve doğal bir görünüm ortaya çıkacaktır. Botoks gibi bir tedaviyi yaptırabilecek ekonomik güce sahip olanların bu mutluluğu yaşayabilmeleri için sadece usta bir hekime ihtiyaçları var ve korkmak yerine bunu araştırmaları gerekir.

 Hızla uygulandığı için tahammül edilebilir acıları vardır botoks uygulamasının. Zaten çok ince insülin iğneleri ile yapılır.Kaldıki uygulama öncesinde bir lokal anestezik krem de sürülür. Tedaviyi takip eden 3 yada 4’üncü günde botoks etkisini yavaş yavaş gösterir ve asıl istenilen sonuca yaklaşık 10 günde ulaşır. İki hafta sonra doğal görünüm ortaya çıkar. Yaklaşık 4 aylık bir ömrü vardır fakat bir çok hasta 6 aya kadar kendini iyi hissetiği için senede iki kere bu tedaviyi yaptırılar. 
 

Bu makale 15 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Hikmet Gülaçtı

Etiketler
Mimik kasları
Dr. Hikmet Gülaçtı
Dr. Hikmet Gülaçtı
İstanbul - Pratisyen Hekimlik
Facebook Twitter Instagram Youtube