Belki de zayıflamak yerine incelmelisiniz

Belki de zayıflamak yerine incelmelisiniz

Bir yanda sonu gelmeyen diyetlerle kilo alıp verenler diğer yandan kilo verseler dahi kendini hala şişman bulanlar. Çevrenizde sıkça rastlayacağınız diyet takıntılılar fark ettiyseniz hiçbir zaman tam olarak amaçlarına ulaşamıyor,hiçbir zaman mutlu,sağlıklı beden ve ruh haline erişemiyor.Bilinçsiz diyetlerin vardığı nokta çok yazıldı, çok habere konu oldu yemek yeme arzusunun önüne geçemeyip yedikten sonra pişmanlık duyarak  kusan Blumia hastalarının, bir lokma yiyerek doyduğunu sanan ve gidip kusan anorexia hastalarının doku ve kas kaybı, unutkanlık, potasyum eksikliği, depresyon ve hatta sonu ölümlere varan trajik sonları.

Hele işin daha acı boyutu bu insanların son noktada dahi kendilerini hala şişman bulmaları yahut ulaştıkları fiziksel görünümden memnun olmaları.

Eğer düşünceniz sağlıklı beslenme planı çerçevesinde vücut kitle indeksini baz alarak fazla kilolardan kutulmaksa doğru bir noktadasınız. Yanlışa giden yol ayrımı ise kilo vermenize rağmen vücudunuzdaki kaybolmayan fazlalıkları görüp vücut  kitle indeksinin daha daha daha altına inme çabasına girişmeniz olacaktır.

ZAYIFLAMAK BAŞKA İNCELMEK BAŞKADIR

Her insanın vücudunun anatomik yapısı farklıdır. Özellikle genç kızlar arasında sık rastlanan birine benzeme sendromu bilinç altına yer ederek ileri yıllarda  rol modeller değişse de belli bir fiziki yapıya kavuşma amacı bir tutku halinde büyüyor.Bu nedenle birine benzemek yerine kişinin kendi anatomisinin, kemik yapısının  bilincinde olması hedeflerini buna uygun seçmesi gerekir.Bir ikinci nokta ise;  vücudun farklı bölgelerinde yer etmiş fazla yağların diyet yaparak gitmeyeceğinin farkında olmaktır. Ne kadar zayıflarsanız zayıflayın hala basenlerinizde, karnınızda ,kollarınızda  ya da sırtınızda yer etmiş  fazlalıklar gözünüze batabilecektir. Eğer kilonuz normal (Vücut Kitle İndeksine göre) ancak hala fazlalıklarınız olduğunu düşünüyorsanız  bu sorununuzun  çözümüne yönelik tedaviler ve egzersizler size yardımcı olacak en sağlıklı yoldur.

 BASEN BACAK SORUNU OLANLAR

Kilo vermenize rağmen yıllardır bacak  ve basenlerinizden bişey gitmediğini düşünenler için akustik  dalga tedavisi son yıllarda en iyi sonuç veren tedavierden biri. Yağ dokusunun derinlerine akustik dalga enerjisi gönderen tedavi basen bacak kalça bölgesindeki yağlardan kurtulmanızı sağlaycaktır. Yine bu bölgeleri eritmenizi sağlayacak bacak ve kalça egzersiz programı destek olacaktır.

GÖBEK –BEL SORUNU OLANLAR:

Göbek sırt ve kollarda sorun yaşayanlar için planer şok tedavisi ve mezoterapi etkili olacak tedaviler arasında.

BACAK ÜSTÜ- KALÇA-KARIN

Yine yeni tedaviler listesinde yeralan radyofrekans  tedavisi bacak üstü,kalça karın yağlarında oldukça etkili sonuçlar yaratıyor. Selülitli doku üzerinde de başarılı sonuçlar elde eden yöntem kilo verip bu bölgelerini eritemeyenlere yardımcı olacak bir uygulamadır.

DİZ İÇİ-KARIN YANLARI-BOYUN (GIDI)

Mezoterapi ve radyofrekans tedavileri  ile diziçi, karın yanı ve gıdı bölgelerinde  birikmiş zor  yağlarla mücadelede faydalanılacak bir yöntemdir.

Teknoloji ve tıbbın ilerleyişine bağlı olarak ortaya çıkan pek çok tedavi ve yöntem sağlığınıza zarar vermeden zayıflamanızı ve incelmenizi sağlayabilmektedir. Ancak yine altını önemle çizeceğimiz nokta; bu tedavilerin ehil ellerde hekimler tarafından ve onların kontrolünde yapılması gerektiğidir.

Bu makale 18 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. İsmail Ağar

Uz. Dr. İsmail Ağar 1961 Doğumlu. 1985 İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi mezunu. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi nörolöji klniğinde bir yıl süreli volanter hekim olarak çalıştı İstanbul Haydarpaşa Siyami Ersek Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Merkezi Araştırma Hastanesinde Eğitim ve araştırma görevlisi olarak Kardiovasküler Anestezi Yoğun Bakım ve Beslenme Uzmanlığı yaptı. Tıp fakültesi sonrasında Akupunktur, Mezoterapi ve Medikal Estetik dallarında çalışmaya başladı. Pariste Mezoterapi yönteminin mucidi Dr Pistor ile mezoterapide yeni uygulanacak ilaçlarla mezoterapinin geliştirilmesi konusunda çalıştı. Yine Pariste Medikal estetik alanının ilk hekimlerinden Dr. Herzog, Dr. Lecoz ile çalıştı. Paris Tıp Fakültesi hastanesinde Mezoterapi konusunda gözlemci hekim olarak çalıştı. Bugün tüm dünyada kırışıklık tedavile ...

Etiketler
Egzersiz
Uzm. Dr. İsmail Ağar
Uzm. Dr. İsmail Ağar
İstanbul - Medikal Estetik Tıp Doktoru
Facebook Twitter Instagram Youtube