Baker kisti nedir ?

Baker kisti nedir ?

Baker kisti, dizin arka kısmında meydana gelen ve ağrıya neden olmayan yumuşak bir kitledir. Baker kistinin içi sıvı ile doludur. Yumuşak yapıya sahip olan baker kisti, dizin gerilmesi ve bükülmesi gibi fiziksel aktiviteler sırasında keskin bir ağrıya neden olur. Baker kisti aynı zamanda “popliteal kist” olarak da adlandırılmaktadır. Kıkırdak dokusunun yırtılmasına bağlı olarak meydana gelen baker kisti, kireçlenme problemi yaşayan kişilerde sıkça görülür. Her iki durumda da diz, fazladan akışkan sıvı üreterek baker kistinin oluşmasına neden olur. Hareket anında keskin bir ağrıya neden olan baker kisti, bacağın tam uzatılması, gerilmesi veya bükülmesi durumunda kişiye rahatsızlık verir.

Bu makale 18 Mart 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Lütfü Tatlı

Op. Dr. Lütfü Tatlı, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından istanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1995 yılında başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamlayarak 2002 yılında Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı olmuştur.

Uzmanlık eğitimi sonrasında 2002 - 2007 yılları arasında Erzurum Numune Hastanesi'nde, 2007 - 2014 yılları arasında Özel Kolan Hastanesi'nde2014- 2020 yılları arasında Vital Hospitılda görev almış olan Op. Dr. Lütfü Tatlı, mesleki çalışmalarına şu an İstanbul'da bulunan Dr. Lütfü Tatlı Teşhis ve Tedavi Kliniği'nde devam etmektedir.

Etiketler
Baker kisti tedavisi
Op. Dr. Lütfü Tatlı
Op. Dr. Lütfü Tatlı
İstanbul - Ortopedi ve Travmatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube