Neden diz protezi ameliyatı olmalıyım?

Neden diz protezi ameliyatı olmalıyım?

Cerrahi dışı tedavi yöntemlerinin yetersiz olması durumunda total diz protezi iyi bir çözüm olacaktır. Total diz protezi adayı olmanızda, ağrınızın şiddeti ve günlük yaşamınızın ne kadar etkilendiği dikkate alınır, yaş önemli bir kriter olmaktan çıkmıştır. Yine de diz protezi uygulanan hastaların çoğu 50 – 80 yaş grubundadır.

Diz ağrınız ve eklem hareket açıklığınız yürüme, merdiven çıkma ve sandalyeye oturma ve kalkma gibi günlük hareketlerinizi kısıtlıyorsa

Gece yada gündüz, istirahat ağrısı başladıysa

Dizinizde şekil bozukluğu ve çarpılma belirginleştiyse

Dizinizdeki şişlik ve yangı istirahat yada ilaca yanıt vermiyorsa

İlaç, fizik tedavi gibi diğer tedavi yöntemleri ağrılarınızı geçirmekte yetersiz kalıyorsa

Bu makale 22 Ocak 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Lütfü Tatlı

Op. Dr. Lütfü Tatlı, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından istanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1995 yılında başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamlayarak 2002 yılında Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı olmuştur.

Uzmanlık eğitimi sonrasında 2002 - 2007 yılları arasında Erzurum Numune Hastanesi'nde, 2007 - 2014 yılları arasında Özel Kolan Hastanesi'nde2014- 2020 yılları arasında Vital Hospitılda görev almış olan Op. Dr. Lütfü Tatlı, mesleki çalışmalarına şu an İstanbul'da bulunan Dr. Lütfü Tatlı Teşhis ve Tedavi Kliniği'nde devam etmektedir.

Etiketler
Diz protezi
Op. Dr. Lütfü Tatlı
Op. Dr. Lütfü Tatlı
İstanbul - Ortopedi ve Travmatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube