Altın iğne

Altın iğne uygulaması, Radyofrekans dalgalarını kullanarak ciltte yenilenmeyi amaçlayan bir tedavi yöntemidir. Altın uçlu iğneler cildin alt tabakasında küçük hasarlar oluşturur ve ısı dalgaları verir. Böylece cildin alt katmanlarında kolajen ve elastin üretimi uyarılarak oluşmuş hasarı düzeltecek mekanizmayı aktive eder. Altın iğne tedavisinde hedef cilt yüzeyi değil, direkt olarak cilt altıdır.

Altın iğne

Altın iğne uygulaması, Radyofrekans dalgalarını kullanarak ciltte yenilenmeyi amaçlayan bir tedavi yöntemidir. Altın uçlu iğneler cildin alt tabakasında küçük hasarlar oluşturur ve ısı dalgaları verir. Böylece cildin alt katmanlarında kolajen ve elastin üretimi uyarılarak oluşmuş hasarı düzeltecek mekanizmayı aktive eder. Altın iğne tedavisinde hedef cilt yüzeyi değil, direkt olarak cilt altıdır. Cildin daha parlak, daha canlı ve daha gergin görünüme kavuşması amaçlanır. Altın iğne hem yüzde hem de vücudun farklı bölgelerinde güvenle uygulanabilir. Bu uygulamalar seanslara bölünerek yapılır. Seans sayısına ise uygulamayı yapacak hekim tarafından cildin durumuna ve uygulama yapılacak bölgeye bakılarak karar verilmelidir. Hedeflenen cilt görünümüne kaç seansta ulaşılabileceği tamamen hastanın cildindeki deformasyona ve bunun derinliğine bağlıdır. Seanslar arasında cildin yeniden yapılanması için 21 er günlük aralar vermek uygundur.

ALTIN İĞNE UYGULAMASININ KULLANILDIĞI DURUMLAR

Akne ve izlerinin tedavisi

Yanık ve yara izlerinin tedavisi

Kilo alıp vermeye ya da hamileliğe bağlı oluşan çatlakların tedavisi

İnce kırışıklıkların yok edilmesi

Boyun, gıdı dekolte bölgelerinin görünümünün düzeltilmesi

Gözeneklerin sıkılaştırılması

Cilt lekelerinin giderilmesi

Vücutta form kaybı ve sarkıklıkların olduğu bölgelerin düzeltilmesi için altın iğne tedavisinden yararlanılır.

ALTIN İĞNE UYGULAMASI NASIL YAPILIR?

Seanslar şeklinde planlanan altın iğne uygulamasında her seanstaki işlem süresi uygulama yapılan bölgeye göre değişmekle birlikte genelde yarım saattir. Randevusuna gelen hastanın uygulama yapılacak bölgesi temizlenir ve lokal anestezik krem sürülür. 15 dakika sonra da işleme geçilir. Fraksiyonel radyo frekans cihazı ve altın iğne uçları yardımıyla cilt altına yüksek frekanslı radyo dalgaları verilerek kontrollü hasar oluşturulur. İşlemden sonra ciltte kızarıklık ve ödem oluşması normaldir. Bu görünüm bir gün sonra kaybolur. İşlem sonrasında cilt güneş ışınlarına karşı çok iyi korunmalı, işlemden sonraki 3 gün boyunca her 4 saatte bir güneş koruyucu ürünler kullanılmaya dikkat edilmelidir.

Bu makale 30 Kasım 2023 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Şule Karabinalı

1968 Aydın Bozdoğan doğumluyum. İlk, orta ve lise eğitimlerimi Bozdoğanda tamamlayıp , ilk tercihim olan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinde üniversite eğitimine başladım. Mezuniyetimin ardından 30 yıl boyunca Sağlık Bakanlığına bağlı pek çok sağlık kurumlarında görev yaptım. Aynı zamanda ilgi alanıma giren Medikal Estetik uygulamaları ile ilgili eğitimlerimi alarak sertifikalarımı aldım. Kamu görevimin son yıllarında GETAT eğitimlerine katılıp bu alanda da sertifika sahibi oldum. Şu anda İzmir ili Karşıyaka ilçesindeki kliniğimde hastalarıma ve danışanlarıma hizmet vermekteyim.

Etiketler
Altın iğne
Dr. Şule Karabinalı
Dr. Şule Karabinalı
İzmir - Pratisyen Hekimlik
Facebook Twitter Instagram Youtube