Yüz ağrısı

Yüz ağrısı

Trigeminal nevralji; şiddetli ve ani başlangıçlı bir yüz ağrısıdır. Bu ağrı nervus.trigeminus adlı sinirin yayıldığı yüz bölgesinde hissedilir. Birkaç saniyeden bir dakikaya dek uzayabilir. Ağrı genelde yüzün bir yarısının alt bölgesini tutar.
Kendiliğinden başlayabileceği gibi, yüzde ve ağız içindeki bir tetik noktasının uyarılması sonucu da ortaya çıkabilir. Bu tetik noktaya dokunmakla, soğuk ve sıcak sıvıların alınmasıyla ya da rüzgara maruz kalmakla ortaya çıkabilir. Ayrıca konuşma, çiğneme veya diğer yüz hareketleriyle de başlayabilir.
Tekrarlaması tipik olarak paroksismaldir. Ağrı periyotları zamanla sıklaşır ve bir trigeminal daldan daha geniş alanlara yayılabilir.
Klinik bulgular aynı olmasına rağmen ileri sürülen etiolojik ajanlar ve olası patofizyolojik mekanizmalar farklı farklıdır.
Trigeminal nevraljinin tanısı öyküden anamnezle konabilir. Tetik noktanın hasta tarafından gösterilmesi anlamlıdır. Fizik ve nörolojik muayene ile birlikte yer kaplayan bir oluşum şüphesini gidermek amacı ile gelişmiş nöroradyolojik tetkikler yapılmalıdır.
Nedeni belli olmayan primer trigeminal nevralji hastalarına akupunktur tedavisi uygulanabilir.
En az 10 seans akupunktur uygulaması tedavinin sonucu ile ilgili bir karar verebilmemizi sağlar.
Daha kısa sürecek tedaviler akupunkturun başarısı veya başarısızlığı konusunda bir yargı oluşturmamalıdır.

 

Bu makale 18 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Şükrü Yıldırım

Dr. Şükrü YILDIRIM, 1968 yılında Antalya'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1993 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. Mezuniyeti sonrasında Sağlık Bakanlığı kadrosunda 12 yıl çalışmasının ardından Paris’te 2003 yılında tıbbi ve estetik mezoterapi ile selülit, lokal şişmanlığın ve yağların azaltılması üzerine eğitimler almıştır. Alanı ile ilgili yurtdışında birçok eğitim alan Dr. Şükrü YILDIRIM, 2004 yılında akupunktur tedavisi üzerine eğitim almak için Çin'e gitmiş, Yu- Sheng Chienese Medical Klinik'te eğitimini başarı ile tamamlamıştır. Bunun yanısıra Fransa'da Lazer eğitimi de almıştır. Yurtiçi ve yurtdışında pek çok mesleki derneğe üye olan Dr. Şükrü YILDIRIM, Sağlık Bakanlığı'ndan Akupunktur uygulama yetki belgesi ve Medikal ...

Etiketler
Yüz ağrısı ne demektir
Dr. Şükrü Yıldırım
Dr. Şükrü Yıldırım
Antalya - Akupunktur
Facebook Twitter Instagram Youtube