All on four implant tedavisi ile aynı gün sabit dişler yapılabilir mi?

All on four implant tedavisi ile aynı gün sabit dişler yapılabilir mi?

ALL ON FOUR - ALL ON SİX İMPLANT SİSTEMİ

All on four – all on six  tekniği nedir?

Tüm dişlerini kaybetmiş veya mevcut dişlerin çekimi sonrası dişsiz kalacak olan hastalarda çene kemiğine ilave işlemler yapmaksızın (sinüs yükseltme, yapay kemik uygulamaları ) tüm çeneye 4 veya 6 implant yerleştirilir. Arkadaki implantlar açılı bir şekilde, öndekilerde düz bir şekilde yerleştirilir. Aynı gün implantların üzerine vidalanabilir, sabit protez takılır ve hastanın diş sorunu ameliyat günü çözülmüş olur. Yeterli kemik hacmine ve kalitesine sahip, implant ameliyatına engel olan herhangi bir sistemik hastalığı bulunmayan,  hastalara uygulanır. Ameliyatı takiben yapılan protez 3-6 ay arası kullanıldıktan sonra devamlı kullanacağı esas protezi yapılıp aynı implantların üzerine vidalanır.

Bu sistemin avantajları nelerdir?

Bütün dişleri eksik olan hastalarda ameliyatla aynı günde hastalar implantlara uygun sabit diş protezini takabilir.

Tüm tedavi için gerekli seans sayısı ve süresi klasik sistemlere göre daha az olduğundan özellikle zaman problemi olan, şehir dışından, yurt dışından gelen hastalar için büyük kolaylıktır.

Üst çenede sinüsler, alt çenede damar sinir kanalı ameliyat alanının dışında olduğundan komplikasyon riski daha azdır.

Operasyon süresi de daha kolay ve kısadır çünkü; kemik yükseltme, kemik tozu uygulanması gibi ameliyatı ve iyileşme sürecini uzatan yaklaşımlar bu sistemde yapılmaz.

Daha az sayıda implant kullanıldığından ve ilave kemik yapıcı materyaller kullanılmadığından maliyeti de daha azdır.

Her bireye özel dizayn edilen protezler ile gülme hattı, yanak dudak desteği daha iyi dizayn edileceğinden hasta memnuniyeti daha yüksektir.

Belirli aralıklarla vidaları sökülerek rahatlıkla çıkarılabildiği için temizliği, bakımı daha kolaydır.

Özellikle bulantı refleksi olan hastalarda üst çenede damak kısmına gelen bir parçası olmadığından rahatlıkla kullanılabilir.

All on Four sisteminin aşamaları nelerdir?

İlk önce detaylı bir klinik ve röntgen muayenesi yapıldıktan sonra 3 boyutlu tomografi üzerinde anatomik yapılar, kemik genişliği ve yüksekliği tespit edilir. Bunlara göre cerrahi plan yapılır.

Genellikle sabah saatlerinde hasta cerrahi işleme hazırlanır. Bu sayede hastanın ameliyat sonrası takibi ve aynı günde protez teslimi yapılabilir. İmplantlar yerleştirilir. Aynı gün geçici diş protezi implantlar üzerine yerleştirilir. 3 ay sonra da daimi dişler hastaya teslim edilir.

Bu makale 23 Eylül 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Dt. Seyfi Kelebek

Dt.Seyfi Kelebek,lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde başladığı lisans eğitimini tamamlayarak Diş Hekimi unvanı almiştır.2017 yılında ise İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Diş Hekimligi Fakültesinde Doktora eğitimini tamamlayarak Ağz,Diş,Çene Cerrahisi Uzmanı Unvanı almiştir.

Mesleki çalışmalarına,Özel Ephesus Global Dental Ağız ve Diş Sağlığı Polikinliginde devam etmektedir.

Etiketler
Dental implant
Dr. Dt. Seyfi Kelebek
Dr. Dt. Seyfi Kelebek
İzmir - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube