İmplant başarısını etkileyen faktörler nelerdir?

İmplant başarısını etkileyen faktörler nelerdir?

Merkezlerde gerçekleşecek olan tedavi yöntemleri için ne kadar ücretin talep edilecek olduğu da hastalar tarafından merak edilir.  Sizin için gerçekleşecek olan tedavi için sunulan ücret, tamamen sizin çene kemiğinizin durumu ve tedavi planınızla ile alakalıdır.

İmplant Başarısını Etkileyen Faktörler nelerdir?

İmplant konusundaki başarıyı etkileyen birçok etken vardır. Bunlar;

-    İmplant Planı,

-    Hastanın ağız bakımı,

-    Cerrahi uygulamanın doğruluğu,

-    Protez dişin doğru uygulanması,

-    Hekim tecrübesi ve Estetik öngörüsü

Yani hastanın implanta uygun olan durumunun diş hekiminin tecrübesi ve estetik ön görüsü kadar  ve kullanılan malzemenin doğruluğu ve  kliniğin sterilizasyonu da son derece önemlidir. Diş implant uygulaması  olarak adlandırabileceğimiz bu uygulamalarla, dişlerin doğal yapısına en uygun sonucun alınması mümkün olur.

 İmplant Tedavisi ne kadar süreci nasıldır?

•        Öncelikle hastanın muayenesi yapılır. Çekilecek dişler varsa bunların çekilmesi sağlanır. Çene cerrahı ile birlikte karar verilerek implantın tip ve uzunluğu konusunda karar verilir.

•        Operasyon çene cerrahı tarafından yapılır. Lokal anestezi ile birlikte yapılan uygulama, 30-90 dakika sürebilir.

•        Kemikle bütünleşmesi beklenir. Bu süre genelde 3 aydır.

•        Hastaya geçici protez takılarak dişsiz kalması önlenir.

•        Üst kısım için uzmanlar ölçü alarak köprü, kron ya da parsiyel şeklinde protezler takabilir.

İmplant Tedavisi Kaç Ay Sürer?

İmplant tedavisi öncelikle dişin kaybıyla başlar. çeneye  kök görevi gören bir malzeme yerleştirilir. Bu malzeme titanyumdan yapılmıştır. Cerrahi yöntem kullanılarak diş köküne yerleştirilen ürün, çene kemiğiyle kaynaşarak yer eder. Sonrasında ise diş protezi için ölçü alınarak kalıcı dişler eklenir. Her durumda sonuç açısından ortalama 4-6 ay içinde tedavi tamamlanır.

Tüm dünyada çok uluslu bağımsız araştırmalar göstermiştir ki günümüz teknolojisi ile üretilmiş olan implantlar belirli koşullar sağlandığı takdirde aynı gün fonksiyona sokulabilmektedir.

Anında yükleme dediğimiz bu uygulamada kişi implant uygulamasını takiben aynı gün sabit geçici dişlerine kavuşabilmekte ve estetik ve fonksiyonle olarak yaşam kalitesi çok yükseltilebilmektedir.

Özellikle yaşa bağlı olarak alt ve üst çene arka bölgedeki ilerlemiş kemik kayıpları durumunda ileri cerrahilere gerek kalmadan uzun süren tedavi süreçleri yaşamadan son derece pratik şekilde bir günde sabit dişler yapabilmekteyiz.

Tek seansta yerleştirilen 4 yada 6 adet implant üzerine aynı gün sabit dişler takılabilmekte ve kişi hayatına kaldığı yerden devam edebilmektedir.

Tüm Ağıza İmplant Uygulanır Mı?

Dişsiz olan alt ve üst çenenin tamamına implant diş kökü ve protezi uygulanır. Bu diş kökleri alt ve üst çeneye belirli sayıda eklenerek, protezler farklı biçimlerde yerleştirilir. Her hastaya özel diş protezi uygulandığı için ölçü alınıp muayene ve röntgenler çekilerek karar verilir. Uygulama yapılan birçok konuda başarılı sonuçlar alındığı için hasta memnuniyeti de üst düzeydedir.

Bazı Durumlarda çene kemiği çok erir , bu durumda

Hastanın eksik ve sağlam dişleri, damaktaki kemik yapısı implanta uygun olan ve olmayan hastalar konusunda ipuçları vermektedir. Uygulama öncesi hekim çeşitli teknikler uygular, diş röntgeni çekilir ve detaylı bir muayene sonucunda dişin nasıl düzeleceği konusu açıklığa kavuşturulur.

Genel olarak bu durumlarda hastalarımızdan rutin Tomografi isteyerek hastanın kemik durumunu 3 boyutlu inceleriz daha sonrasında ise çeşitli regenerative materyaller, Prf uygulamaları, kemik greftleri ile all on 4 ,all on 6,all on 8 yöntemleriyle hastalarımıza en uygun yöntemi öneriyoruz.

Eksik diş için uygulanacak olan diş tedavisi seçenekleri arasında özellikle günümüzde yaygın olarak kullanılmakta olan yöntemlerden biri de implant olmaktadır.

Diş kayıpları söz konusu olduğunda, en kalıcı  seçeneklerden birisi  implant uygulamasıdır.

Bu makale 27 Nisan 2020 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Dt. Tolga Gülçiçek

Uzm. Dr. Dt. Tolga GÜLÇİÇEK, 1977 yılında Ankara'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından  1995 yılında Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde başladığı eğitimini 2000 yılında başarıyla tamamlayarak Diş Hekimi unvanı almıştır. Yine Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde açılan uzmanlık sınavını birincilikle tamamlayarak Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Hastalıkları ve Cerrahisi Ana Bilim Dalı'nda uzmanlık eğitimine başlamıştır. 2002 yılında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde 8 ay süren Anesteziyoloji, KBB ve Plastik Cerrahi Anabilim dallarındaki rotasyon eğitimini takiben eğitimine 6 ay İngiltere Londra’da devam etmiş, 2005 yılında Amerika Birleşik Devletleri, University of Michigan Hospital ve Mott Children Hospital’da misafir öğretim görevlisi olarak bulundu. Prof.Dr. Joseph I. Helman ve 2010 yılında kayb ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
whatsapp
Etiketler
İmplant
Uzm. Dr. Dt. Tolga Gülçiçek
Uzm. Dr. Dt. Tolga Gülçiçek
İstanbul - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube