Aile danışmanı kimdir?

Aile danışmanlığı sürecinde her bir bireyin yaşadığı problemlerin de keşfedilebilmesi ve ayrıca ele alınabilmesi de sürecin sağlıklı ilerlemesinde oldukça önemli bir rol oynayacaktır.

Aile danışmanı kimdir?

Aile danışmanlığı hizmetinin alanında uzman, gerekli sertifikalara sahip ve ilgili alanda eğitim almış kişiler tarafından sağlanması gerekir. Bu alanda çalışmak için ilk olarak çocuk gelişimi, sosyoloji, sosyal hizmet, psikoloji, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, tıp gibi alanlarda 4 yıllık üniversite eğitimi almış olmak gerekir. Ancak dört yıllık eğitim aile danışmanı olmak için yeterli değildir. Bu alanda kariyer yapacak kişilerin aile danışmanlığı eğitimi tamamlaması ve aile danışmanlığı sertifikası alması gerekir. Uzun süreli bir eğitim dönemi içerisinde bu yeterliliğe sahip olan kişiler ancak ailelere danışmanlık ve terapiler verebimektedir. Bu konuda uzman ve deneyim sahibi klinik psikologlardan destek almak ve danışmanlık ile gerekirse terapi süreçlerini bir arada yürütmek faydalı olacaktır.

Bu makale 21 Kasım 2022 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Aile Danışmanı Ezgi Erdoğan

Aile ve Evlilik Danışmanı Ezgi ERDOĞAN. 

İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Lisans bölümü mezunuyum. Ayrıca Üsküdar Üniversitesi Sosyal Hizmetler bölümü Ön Lisans mezunuyum. Atatürk Üniversitesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi 3.sınıf öğrencisiyim.

Tecrübe Eğitim Kurumları bünyesinde hazırlanan ve Uzman Klinik Psikolog Gökhan Çınar tarafından sunulan 464 saatlik eğitim ve 12 saatlik süpervizyon eşliğinde Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Aile Danışmanlığı eğitimini tamamladım.

Etiketler
Aile danışmanlığı
Aile Danışmanı Ezgi Erdoğan
Aile Danışmanı Ezgi Erdoğan
İstanbul - Aile Danışmanı
Facebook Twitter Instagram Youtube