Uzm. Dr. Ülkü Görmez Hasta Soruları 1264

  • Yuksek tansiyon

    (#1635345) soru tansiyonyuksekligi hocam saygilar 56yasindayim sabah tansiyonu olctugumde tansiyonum sinirda13e8 8.5 cikiyor asmiyor14e9u daha evveldr nin verdigicoversly5mgyi alip almamakta kararsizim sizin degerli gorusunuzu almak isterim son tahlilde hdl43 ldl143trig138tkol 184hbac15.7 prediyab... devamı

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Ülkü Görmez

    Uzm. Dr. Ülkü Görmez

    tarihinde cevapladı.

  • Vücüdum titriyor

    22 yaşında bi gencim. hocam uzun sure yemek yemeyınce mı desem yemek yemeyıp yoruuncamı desem boyle tıtremeye başlıyorum. hemen yemek yiyesim geliyor. zayıfda birisiyim..

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Ülkü Görmez

    Uzm. Dr. Ülkü Görmez

    tarihinde cevapladı.

  • B12 değerim 194

    Merhaba, b12 değerim 194 çıktı. doktor herhangi bir ilaç vermedi. değer sizce düşük mü? düşükse ne yapmalıyım?

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Ülkü Görmez

    Uzm. Dr. Ülkü Görmez

    tarihinde cevapladı.

  • Kolestrol ve triglesit

    Hocam merhabalar en sonki kan sayimim asagidaki gibidir. ne yapmam gerekir. tesekkurler total cholesterol - 202 - normal range <200 mg/dl triglycerides - 532 normal range <200 mg/dl hdl - 24 normal ran... devamı

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Ülkü Görmez

    Uzm. Dr. Ülkü Görmez

    tarihinde cevapladı.

  • Hormon testi

    Hormon :dehidroepiandrosteron sulfat 214.00 fsh 8.38 miu/ml kortizol * 0.56 ug/dl 6.7 - 22.6 lh 24.66 miu/ml total testesteron 0.33 ng/ml tsh 0.93 miu/ml merhaba doktor hanım bu kan tahlil sonuçlarının anlamlarını bilmiyorum yardımcı olabilir misiniz.herhangi bir sorun var mıdır?

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Ülkü Görmez

    Uzm. Dr. Ülkü Görmez

    tarihinde cevapladı.

  • Akciğer grafisi

    Hocam merhaba, babamın akciğer grafisi raporunu aşağıda belirttim.değerlendirmenizi rica ederim. sağ akçiğerlerde alt lobda peribronkovasküler gölgeler belirginleşmiştir.sağda kardiyofrenik sinüs kapalı görünümdedir.üst loblarda aerasyon artışı saplandı.akciğer alanlarında konsolidasyon sa... devamı

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Ülkü Görmez

    Uzm. Dr. Ülkü Görmez

    tarihinde cevapladı.

  • Kanser riski

    Trioid nodülü hocam çene altında iki beze vardı bunu için ultrosona girdikten sonra trioid nodülleri fark edildi bir dizi tektik yaptırıdım bana yardımcı olursanız sevinirim tahlilleri isteyen doktorumda yok ..ultroson sonucum;tri̇oi̇t boyulari normaldan büyüktür i̇ssthmus kalinliği 8 mm di̇r sol... devamı

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Ülkü Görmez

    Uzm. Dr. Ülkü Görmez

    tarihinde cevapladı.

  • Prednollllll

    Hocam hayırlı günler ben ülseratif kolit hastasıyım ve yaklaşık 2ay dır prednol kullanıyorum ve doktorum 2 aylık program daha yaptı ve ben tüm yan etkilerini görüyorum dozu azaldıkça yan etkiler gider mi yardımcı olur musunuz lütfen hocam evden çıkamıyorum yüzüm çok şişti v eklemlerde çok fazla ağ... devamı

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Ülkü Görmez

    Uzm. Dr. Ülkü Görmez

    tarihinde cevapladı.

  • Mide genisligi kücüklügü?

    Merhaba brans olarak dogru degil sanirim ama asıl sorunumun bransini bulamadim... bir dönem diyet yaptim ve midem kücüldü sanirim yani kücülmesi mümkün mü? cok daha az besinle doymaya basladim bunun bana bir zarari var midir yani mide kücülmesinin? az yiyerek doymak vücuda iyi diyenler de var ama..

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Ülkü Görmez

    Uzm. Dr. Ülkü Görmez

    tarihinde cevapladı.

  • Di̇ldeki̇ aft sikintisi

    Hocam merhabalar... aslinda si̇ze soru sormadan cok araştirdim ama hali̇yle sebebi̇ni̇ net bi̇lmedi̇ği̇m i̇çi̇n ne yapacagimida bi̇lemedi̇m.bn 24 yaşindayim evli̇yi̇m ..di̇li̇mde cok sik aft oluşuyor ve gecmesi̇ uzun zaman aliyor bi̇tmesi̇ne yakin di̇li̇mi̇n di̇ğer baska yeri̇nde cikiyor doktora... devamı

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Ülkü Görmez

    Uzm. Dr. Ülkü Görmez

    tarihinde cevapladı.

  • Pth,tansi̇yon ve alt yüksekli̇ği̇

    İyi̇ günler hocam annem 67 yaşinda hafi̇f halsi̇zli̇ği̇ yaygin vücut ağrilari var co di̇ovan160/12,5 caduet10/20 kullaniyor tansi̇yonu arada 180/100 oluyor doktor cardura 4mg i̇laç ekledi̇ ama çarpinti yapti di̇ye kullanamiyor 1 yildir i̇drar tahli̇li̇nde hep i̇lti̇hap çikiyor ve kültürde her seferi... devamı

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Ülkü Görmez

    Uzm. Dr. Ülkü Görmez

    tarihinde cevapladı.

  • Gastrit gaz

    Hocam k29.1 akut gastrit, diğer tanısı 0.1 cm. çapta 2 adet biyopsi materyali 2 parça, 1 blok takibe alındı./y alınan kesitlerehematoksilen -eosin ve maygrünwald- giemsa boyama yapıldı. mide antrum ; endoskopik biyopsi - kroni̇k akti̇f gastri̇t i̇nflamasyon orta aktivasyon orta atrofi yok i̇ntestina... devamı

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Ülkü Görmez

    Uzm. Dr. Ülkü Görmez

    tarihinde cevapladı.

  • Mide bulantisi

    Merhaba ulku hanim ben 21 yasinda universite ogrencisiyim son zamanlarda midem bulaniyor ve mide bulantisi ilaci iciyorm ozellikle hamur isi yedigimde karnim ac oldugunda. tansiyonum bazen 13e8 oluyo ozamnda ensemda agri mide bulantisi bas donmesi oluyor fakat tansiyonum normalken de mide bulantisi... devamı

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Ülkü Görmez

    Uzm. Dr. Ülkü Görmez

    tarihinde cevapladı.

  • Candidabagirsak mantari

    Hocam ist hangi devlet hastalerinde gaitada candidaya bakiolar bide bagirsakda parazit oldugunu anlamak icin kolonoskopi sartmi hocam cevaplarsaniz sevinitim iyi bayramlar

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Ülkü Görmez

    Uzm. Dr. Ülkü Görmez

    tarihinde cevapladı.

  • Uzun yıllardır süren demir eksikliği tedavisi

    İyi günler doktor hn, öncelikle 15-16 yaşlarından itibaren hemoglobin hematocrit ve ferritin mağduruyum, türlü türlü ilaçlarla 37 yaşıma gelebildim.en son 6,6 hemoglobinle 23 hematocriti görünce venofer verildi, çoğu kişiye iyi geliyormuş bendeki şanssızlık alerjik reaksiyon gösterdi bünyem alam... devamı

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Ülkü Görmez

    Uzm. Dr. Ülkü Görmez

    tarihinde cevapladı.

  • Vitiligo hastalığı

    Ülkü hanım vücudumun istemediğim yerlerinde bunlardan çıktı tedavi olmak istiyorum fakat i̇stanbul'da ikamet etmiyorum.

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Ülkü Görmez

    Uzm. Dr. Ülkü Görmez

    tarihinde cevapladı.

  • Şeker hastalığı diyabetik nöropati

    Sayın hocam merhabalar. size bir konuda danışmak istiyorum. geçen pazartesi günü doktora gittim. şikayetim ayaklarımın altında nöbet nöbet yanma oluyordu. 12-13 saatlik açlıkla kan tahlili yapıldı açlık kan şekerim 118, 3 aylık kan şekerim 6.4 çıktı. böbrek fonksiyon testi, karaciğer fonksiyon testi... devamı

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Ülkü Görmez

    Uzm. Dr. Ülkü Görmez

    tarihinde cevapladı.

  • Sürekli tekrarlayan aft, karın gazı ve kabızlık

    Ülkü hanım merhaba, ağzımda ve zaman zaman boğazımı saracak şekilde aftlar çıkıyor. behçet testi yaptırdım. en son gittiğim 3 hekim strese bağlı olduğunu çaresi olmadığını söyleyip gönderdi, özellikle istememe rağmen daha inceleyen olmadı. yazınızı okudum. bende her ay çıkıyor ve 15 gün sürüyor. hem... devamı

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Ülkü Görmez

    Uzm. Dr. Ülkü Görmez

    tarihinde cevapladı.

  • Lym yüksekliği

    Merhaba dr. hanım. babam şeker hastası rutin tahlilleri için 2 gün önce hastaneye gitti ve sonuçları aldı (nötrofil yüzdesi) * 37.6 aralalık 42-70 (lenfosit yüzdesi) * 50.3 aralık 20-40 (lenfosit sayisi) * 4.03 aralık 1,2- 3,5 bu sonuçlarda herhangi endişelenicek bir durum söz... devamı

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Ülkü Görmez

    Uzm. Dr. Ülkü Görmez

    tarihinde cevapladı.

  • Ti̇roi̇d usg

    Hocam merhaba annemin yapılan usg sonucu bu tiroid galnd boyutları küçülmüştür her iki triod lob parankim ekojenitesi diffüz olarak minimal azalmıştır ( troidit ?) klinik laboratuvar korelasyon önerilir bu zeminde ; sol lob orta kısımda anteriorda konturda building oluşturmuş 11.5,5 mm boyutlar... devamı

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Ülkü Görmez

    Uzm. Dr. Ülkü Görmez

    tarihinde cevapladı.

x