Psikoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 6 soru cevaplandı.

Uyku bozukluğu

Merhaba hocam Benim son 5-6 aydır uyku düzensizliğim var. Kesik kesik. İlk yada hatırladığım ve ondan sonra pek uyuyamadığım tam sabah ezanı. Yani sabah ezanı başladığında uyanıyorum hocam. Yaklaşık 6 aydır böyle. İlk uyku anıda çok uzun sürüyor. 8 aylık evliyim bir sıkıntım falan eşimle annemle babamla kimse ile bir sorunum yok. Namaz kılmıyorum. Eşimin çok ısrarına rağmen kılmıyorum. Yani tam ezan vakti uyanmam namazla alakalı olabilirmi yoksa tıbbi bir durummu. Sabahta işe gittiğimde ve işte olduğum vakit çok zorlanıyoru m felaket uykum geliyor. Şimdiden teşekkür ederim Allah razı olsun

23 Mayıs 2016 17:42
Uzm. Psk. Hasan Kul Doktora Sor

Uzm. Psk. Hasan Kul tarafından cevaplandı.

Cevabınızı bekliyor olacağım

Merhabalar, öncelikle kolay gelsin. Ben lise son sınıf öğrencisiyim ve uyku problemim var. Bu nedenden dolayı doktorumla (psikiyatrimle) konuştum ve bana modiwake 200 mg verdi, günde iki tane almamam için uyardı. Alakası var mı bilmiyorum ama bana kimlik karmaşası teşhisi koyuldu. Bu ilaca rağmen akşama kadar uykulu geziyorum akşam olunca da gelip yatıyorum. Ders çalışmam gerekiyor bu sebepten ilacı 2ye çıkarsam ağır mı gelir?

22 Kasım 2015 18:41
Uzm. Psk. Hasan Kul Doktora Sor

Uzm. Psk. Hasan Kul tarafından cevaplandı.

Uyku problemi

Hocam merhaba. Ben ozel bir okulda ögretmenlik yapiyorum. 2 ay oncesine kadar bir sorunul yoktu gunde 7 saat uyur uyanir zinde olurdum ama son 2 aydır uyku bozuklugu yasiyorum . uykum asiri hafif cit sese uyaniyorum ve uyuyamiyorum kacta uyursam uyuyayim 5 5 bucuk gibi uyaniyorum hafta ici de hafta sonuda bu boyle ve bas agrisi yapiyor doya doya uyuyamiyorum ve gun icerisinde aptal gibi dolaniyorum lutfen bana yardimci olun ne öneriyorsunuz doktorum esmax verdi bende onu kullanmadim henuz okudum yan etkileri var korktum hocam ne yapmaliyim ?

25 Ekim 2015 08:37
Uzm. Psk. Hasan Kul Doktora Sor

Uzm. Psk. Hasan Kul tarafından cevaplandı.

uykuda horlama diş gıcırdatma ve ağız şapırdatma

Merhaba hocam.Yakinda evlenecegim.evlenecegim.bey'in uykuda horlama diş gıcırdatma ağız şapırdatma gibi bozulluklari var.bu onemli bir sorun bizim icin.acaba tedavisi varmi varsa nereye başvuracağız.Bu konuda yardımcı olur ve bilgilendirirseniz.cok sevinirim,Şimdiden teşekkür ederim.

6 Ekim 2015 15:03
Uzm. Psk. Hasan Kul Doktora Sor

Uzm. Psk. Hasan Kul tarafından cevaplandı.

Uyuyamamaktan korkmak?

Merhabalar doktor bey. Ben 22 yaşındayım. Sorunum şöyle başladı ben 5 sene önce bir haber izledim TV de uyku ile ilgiliydi, az uykunun zararları ile ilgili. O günden beri ara ara gece yatarken "ya uyuyamazsam" , "uyumazsam olur muyum", " bu gece de uyuyamazsam hiç uyuyamam" gibi dusunceler geliyor ve bu aralar yine geldi kendimi çok kötü hissediyorum ne derse ne biseye odaklanabiliyorum, bir tedavisi var mıdır, tamamıyla aklımdan atabilir miyim.. Ne olur çözümü var deyin..

30 Eylül 2015 21:27
Uzm. Psk. Hasan Kul Doktora Sor

Uzm. Psk. Hasan Kul tarafından cevaplandı.

aşırı uyku hali

mrb hocam. bir süredir aşırı uyku halim var. gün içerisinde aniden bastıran bir uyku. karşı koyamıyorum. nerde olursam olayım sanki on dk uyusam yetecek gibi. 29 yaşındayım. uykuyu severim ama bu sevdigim uykudan farklı birşey. sanki beynimin içinde bi dügme var aniden birisi onu kapatıyor gibi. uyku hali geldi anda vücudumda bi gelgit yaşıyorum. sanki ufak bi elektrirk çarpması. biraz araştırdım narkolepsi adlı bi hastalıgı buldum. belirtilerini kendimde görüyorum hatta yaklaşık bir iki yıl öncesine kadar sürekli uykumda karabasan yaşardım bu bile o hastalıkla ilgili olabilirmiş. bu uyku durumu beni çok etkiliyor. sosyal hayatımıda. misafirlikte misafir varken dışarda işte sürkli aniden uykum geliyor. ve dayanamayıp uyuyorum. çocuk gibiyim...

21 Temmuz 2015 08:58
Uzm. Psk. Hasan Kul Doktora Sor

Uzm. Psk. Hasan Kul tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube